TOJIRO Shirogami Nakiri Nôž leštený 16,5 cm
TOJIRO Shirogami Nakiri Nôž leštený 16,5 cm
Kód tovaru: 13876658120
- Stav: Nové
- Typ postavy: Shirogami
- Značka: Tojiro
- Účel: Na zeleninu
- Materiál rukoväte: Drevo
- Materiál čepele: Z ocele
- Dĺžka čepele: 16,5 cm
- Kód výrobcu: F-702A
- Hmotnosť produktu s obalom: 0,13 kg
- Stav balenia: Originál
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Leštený kuchynský nôž Nakiri 16,5 cm Tojiro Shirogami
Funkčný kuchynský nôž, určený na krájanie a sekanie rôznych druhov zeleniny. Šírka japonského noža Nakiri umožňuje krájať veľké produkty s plynulým pohybom a rýchlo ich preložte do šalátovej misy alebo panvice. Tenká, obdĺžniková čepeľ je obzvlášť užitočná na krájanie tvrdej zeleniny, ako je mrkva alebo japonská reďkovka, na dlhé plátky.
Technické údaje:
Čepeľ - nehrdzavejúca oceľ, jadro - Shirogami #2
Tvrdosť - 60 HRC +/- 1
Celková dĺžka - 30,3 cm
Dĺžka čepele - 16,5 cm
Šírka čepele - 4,9 cm
Hrúbka čepele – 3,1 mm
Hmotnosť – približne 126 g
Rukoväť – magnólia drevená rukoväť s plastovým krúžkom
Špecifikácia ocele
Shirogami patrí medzi japonskú nehrdzavejúcu oceľ, ktorá je medzi ľuďmi legendou záujem o nože. Dokonale čistá uhlíková oceľ umožňujúca kalenie až do 65 HRC. Je veľmi ľahké dosiahnuť vyleštenú reznú hranu, ktorá zachová pohodlnú agresivitu rezu. Uhlíková oceľ je citlivá na vlhkosť, vždy po ukončení práce treba nôž z času na čas umyť, vysušiť a čepeľ naolejovať. Tým zakonzervujete oceľový povrch a ochránite ho pred patinovaním a hrdzou. Shirogami je nepochybne jednou z najlepších ocelí používaných pri výrobe nožov.
Zloženie ocele:
Uhlík: 1,05- 1 ,15 %
Mangán: 0,20 – 0,30 %
Fosfor: 0,025 %
Kremík: 0,10 – 0,20 %
Síra: 0,004 %
Údržba
Tradičné japonské kuchynské nože sú vyrobené z uhlíkovej ocele (zliatina železa a uhlíka). Vysoký obsah uhlíka v chemickom zložení spôsobuje, že starostlivosť o oceľ nie je najjednoduchšia a nedodržanie odporúčaných pokynov môže spôsobiť nezvratné poškodenie. Základným pravidlom údržby nerezových nožov je ich po použití utrieť dosucha. Ak nôž necháte vyschnúť sám, na čepeli sa objaví hrdza. Pri skladovaní nožov z uhlíkovej ocele nezabúdajte, že vlhkosť na ne má negatívny vplyv a mali by sa pred uložením do zásuvky, bloku alebo na magnetickom prúžku vysušiť.
Do Na údržbu je najlepšie použiť kaméliový olej (bez zápachu a chuti), na každodenné použitie však dobre poslúži aj bežný kuchynský olej (časté používanie nožov nevedie k žltnutiu tuku). Používanie iných ošetrovacích prostriedkov nie je zakázané, no musíme pamätať na to, že nôž treba pred použitím dôkladne vyčistiť, pretože chemické látky by nemali prísť do kontaktu s potravinami. Použitie takýchto konzervačných látok sa odporúča pri dlhodobom skladovaní alebo preprave.
Na hrdzavé kuchynské nože má negatívny vplyv aj kyslé prostredie. Uhlíková oceľ pri kontakte s látkami s kyslým pH hrdzavie ešte rýchlejšie ako pri styku s vlhkosťou, preto je dôležité ich utrieť do sucha. Z tohto dôvodu môže rezanie citrusových plodov a cibule zanechať na čepeli noža tmavšie stopy patiny.
Ak chcete zafarbenie odstrániť svojpomocne, je najlepšie použiť jemné prípravky na čistenie kuchynských dosiek (napr. „mlieko“ cif"), ako aj špongie na teflónové povrchy (obyčajná špongia môže zanechať drobné škrabance). Je neprijateľné umývať nože v umývačke riadu. Chemikálie používané v umývačkách riadu môžu zmeniť farbu čepele a nenávratne poškodiť rukoväť alebo samotnú čepeľ. Vysoká teplota môže viesť k stvrdnutiu ostria, preto sa nedotýkajte variaceho sa kuchynského riadu.
Značka TOJIROVo svete japonských nožov je ostrosť to, na čom záleží. Naša ponuka zahŕňa množstvo produktov a výrobný proces je založený na využití vlastností samotných materiálov a moderných technológií. Všetky nože Tojiro sú vytvorené z lásky ku kulinárskym tradíciám Japonska, kde je prvoradým cieľom ušľachtilá krása pokrmu. Nie je tomu inak ani v prípade nožov Tojiro-Pro, ktoré využívajú prvky japonských mečov ako „Shinogi“, aby evokovali tradičný tvar japonských kuchynských nožov.
„Od začiatku našej činnosti sme mali jediný cieľ: ostrosť, ktorá je podmienkou funkčnosti noža. Dá sa povedať, že ostrosť noža ovplyvňuje výsledok varenia, pretože v japonskom kulinárskom umení je estetika ostria a brúsenie a lesk čepele hrá dôležitú úlohuOdvolávame sa na tradičné techniky, ale vynašli sme aj vlastnú metódu zamedzenia oduhličenia ocele DP, ktorá zahŕňa testovanie vlastností materiálu Zavádzame technologické novinky a kombinujeme ich so skúsenosťami predchádzajúcich generácií poskytnúť široký sortimentprodukty zákazníkom po celom svete, vrátane profesionálnych kuchárov aj domácich používateľov. Prácou na vývoji najkvalitnejších rezných nástrojov chceme podporovať kulinársku kultúru nielen v Japonsku, ale aj vo všetkých kútoch sveta.."
PODOBNÉ PRODUKTY
SATAKE Nôž Nashiji Black Pakka Yanagi-Sashimi 20.5
SATAKE Nashiji Black Pakka Japonský nôž Yanagi-Sashimi 20,5 cm Nôž Sashimi (Yanagi) je tradičný japonský nôž používaný na krájanie čerstvých filet na takmer priehľadné plá…
Wusthof Kuchynský nôž 16 cm - Gourmet
Kuchynský nôž Wusthof 16 cm - Gourmet Popis produktu Takzvaný kuchynský alebo univerzálny nôž má dlhšiu a užšiu čepeľ ako má kuchársky nôž. Skvele sa hodí na krájanie mäs…
-16%Wusthof Kuchynský nôž 16 cm - Gourmet
Kuchynský nôž Wusthof 16 cm - Gourmet Popis produktu Takzvaný kuchynský alebo univerzálny nôž má dlhšiu a užšiu čepeľ ako má kuchársky nôž. Skvele sa hodí na krájanie mäs…
-6%Nakiri nerez Nôž SATAKE Noushu 16cm
Nôž Nakiri z nehrdzavejúcej ocele SATAKE Noushu Noushu 16 cmTechnické špecifikácie ID produktu: 149431 Dĺžka: 29,7 cm Dĺžka čepele: 16,0 c…
-20%Masahiro Sankei kuchársky nôž 180 mm hnedý [35922]
Nôž Masahiro Sankei Chef 180 mm hnedý [35922] Masahiro SANKEI Chef 180 je jedným z najčastejšie vyberaných nožov do kuchyne. profesionálnymi kuchármi aj amat…
-7%Masahiro Sankei kuchársky nôž 180 mm čierny [35842]
Nôž Masahiro Sankei Chef 180mm čierny [35842] Masahiro SANKEI Chef 180 je jedným z najčastejšie vyberaných nožov do kuchyne, oboje profesionálnymi kuchármi a…
-5%Masahiro Sankei Santoku nôž 165mm hnedý [35921]
Nôž Masahiro Sankei Santoku 165 mm hnedý [35921] Masahiro Santoku je tradičný japonský nôž, ktorý sa často označuje ako ekvivalent západný kuchársky nôž. Ja…
-10%Masahiro Sankei nôž na chlieb 210 mm hnedý [35926]
Nôž na chlieb Masahiro Sankei 210 mm hnedý [35926] Chlieb Masahiro Sankei s 210 mm zúbkovanou čepeľou bol vytvorený na krájanie chleba. Ľahko si poradí s tvrdou kôr…
-6%Masahiro Sankei kuchársky nôž 180 mm hnedý [35922]
Masahiro Sankei Chef 180mm hnedý nôž [35922] Masahiro SANKEI Chef 180 je jedným z najčastejšie vyberaných kuchynských nožov profesionálnymi kuchármi aj amatérmi. Ch…
-26%Masahiro Sankei kuchársky nôž 180 mm čierny [35842]
Masahiro Sankei Chef 180mm čierny nôž [35842] Masahiro SANKEI Chef 180 je jedným z najčastejšie vyberaných kuchynských nožov profesionálnymi kuchármi aj amatérmi. C…
Hodnotenie obchodu
Zobraziť viac