EKO JOGURT L+ bakteriálne kultúry od Dr. Kempista
EKO JOGURT L+ bakteriálne kultúry od Dr. Kempista
Kód tovaru: 11981177649
- Kód výrobcu: EKO Jogurt L+ Slnko a Jedlo
- Značka: Sun & Foods
- Účel: Pre jogurt
- Obchodné meno: Jogurt l + sada baktérií na výrobu jogurtu
- Hmotnosť produktu s obalom: 0,1 kg
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
-
Sprostredkovanie tovaru z Poľska
-
Rýchle doručenie a doprava zadarmo
-
Výber z 15 miliónov produktov
-
Kvalita a dôvera bez rizika
Ako jednoducho vyrobiť jogurty:
aktuálny dátum spotreby 2026
štartovacie vrecko
EKO Jogurt L+ - lyofilizované baktérie na samokvasenie mlieka - 1 ks
Ide o sadu baktérií na výrobu prírodného jogurtu z mlieka . Mrazením sušené baktérie vám umožňujú vykonávať fermentáciu vlastného jogurtu doma.
Vrecúško obsahuje nasledujúce baktérie:
Streptococcus thermophilus,
Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
Lactobacillus acidophilus
Bifidobacterium lactis.
Z 1 vrecúška získame 1 liter jogurtu.
Produkt na opakované množenie, až do 6 mesiacov
Mrazom sušené baktérie vo vrecku sa ľahko pestujú.
Ktokoľvek bude môcť vykonať fermentáciu podľa krokov uvedených v pokynoch.
Ako používať:
pravidelne množte podľa návodu. Najlepšie je množiť sa každé 1-3 dni, pretože baktérie, ktoré sa premnožia, sú často silné a žijú dlhšie.
Jogurt jeme pravidelne, najlepšie každý deň
Ako vykonať prvú fermentáciu baktériami Sun and Food ?
Zahrejte 1 liter surového mlieka (najlepšie tučného kravského, kozieho alebo ovčieho mlieka) na 80°C, aby ste zabili cudzie baktérie (na povrchu mlieka sa objaví prvý kabátik z ovčej kože). Ak používame pasterizované mlieko (tzv. čerstvé mlieko skladované v chladničkách predajní), zohrievame ho len na teplotu 42°. UHT mlieko nie je vhodné na fermentáciu!
Mlieko nalejte do sterilizovaných nádob v jogurtovači alebo inej nádobe (najlepšie sklenenej, bežnej plechovke použiť) a necháme vychladnúť na teplotu asi 42°C.
Až teraz otvoríme vrecúško s baktériami, vlejeme do mlieka, premiešame a nádobu pevne uzavrieme.
DÔLEŽITÉ : nádoba musí mať tesné veko!
Nechajte kvasiť 12-16 hodín pri teplote asi 42°C ( čas fermentácie sa môže meniť v závislosti od vonkajších podmienok, napr. izbovej teploty). Pokrm možno vložiť do hrnca s teplou vodou alebo zabaliť do prikrývky, aby sa teplota udržala čo najdlhšie.
Počkajte, kým nedosiahnete vhodnú hustú konzistenciu. Najlepšie je po 12 hodinách skontrolovať, či mlieko zhustlo. Ak je ešte riedka, pokračujte v kvasení, ak je nádoba v hrnci s vodou, vymeňte vodu za teplú. Skontrolujte po ďalších 2 hodinách. V zriedkavých prípadoch môže fermentácia trvať až 24 hodín.
Netraste nádobou!
Po vykysnutí odlepte vrchnák a vložte ho na niekoľko hodín do chladničky a potom uskladnite hotový jogurt v chladničke.
p>
Následné fermentácie.
Ďalšie množenie sa vykoná do 1-3 dní. Najneskôr do 7 dní. Čím je kvások starší, tým horšie sa množí.
1 liter surového mlieka (najlepšie tučného kravského, kozieho alebo ovčieho mlieka) zohrejte na 80°C, aby ste zabili cudzie baktérie (na povrchu mlieko).objaví sa prvá ovčia srsť). Ak používame pasterizované mlieko (tzv. čerstvé mlieko skladované v chladničkách predajní), zohrievame ho len na teplotu 42°. UHT mlieko nie je vhodné na fermentáciu!
Mlieko nalejte do sterilizovaných nádob v jogurtovači alebo inej nádobe (najlepšie sklenenej, možno použiť obyčajnú dózu) a ochlaďte na teplota asi 42°C.
Do mlieka pridajte 4 polievkové lyžice vopred pripraveného jogurtu. Premiešajte a nádobu pevne uzavrite. DÔLEŽITÉ: nádoba musí mať tesné veko!!
Nechajte kvasiť 6-12 hodín pri teplote cca 42°C (čas fermentácie sa môže meniť v závislosti od vonkajších podmienok izbová teplota). Miska sa dá vložiť do hrnca s teplou vodou alebo zabaliť do prikrývky, aby sa teplota udržala čo najdlhšie. Ďalší čas fermentácie je kratší ako ten prvý
Počkáme, kým nedosiahneme vhodnú hustú konzistenciu. Najlepšie je po 6 hodinách skontrolovať, či mlieko zhustlo. Ak je ešte riedka, pokračujte v kvasení, ak je nádoba v hrnci s vodou, vymeňte vodu za teplú. Po ďalšej hodine skontrolujte.
Pri množení zabráňte pretrepávaniu nádoby!
Po vykysnutí odlepte vrchnák a vložte ho na niekoľko hodín do chladničky a hotový kvások uložte do chladničky.
Množenie môžeme opakovať mnohokrátaj kvantitatívne, kým výrobok nestratí svoje vlastnosti (vôňa, konzistencia, chuť sa nezmení). To znamená, že sa musí naočkovať nová kultúra baktérií. Fermentácia by sa mala vykonávať v čo najsterilnejších podmienkach, nádoby a príslušenstvo by sa mali opariť, aby sa kmeň udržal čistý čo najdlhšie
Čistá hmotnosť: 4,9 g +/- 0,05g
Z 1 vrecúška získame 1 liter kefíru. Produkt na opakované množenie
Vrecúško s baktériami by sa malo uchovávať aj v chladničke.
Dátum spotreby nájdete na štítku vrecúška s baktériami.
Z 1 vrecúška získame 1 liter jogurtu. Produkt na opakované množenie.
Výrobca: Sun and Food
Odporúčame vyváženú stravu a zdravý životný štýl
PACKETA - výdajné miesto
- Objednávky do 20 € (4,2 € doprava), nad 20€ je doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na náš sklad.
- Pri hmotnosti do 15 kg a do celkového obvodu balíka rozmeru 2 m.
- Za dodatočne vzniknuté náklady si účtujeme servisný poplatok vo výške 4,2 € za každý balík naviac, pri hmotnosti nad 15 kg alebo pri presiahnutí rozmerov celkového obvodu balíka (2 m) je účtované individuálne poštovné konzultované so zákazníkom v rámci objednávky vopred.
GLS SR - kuriér
- Objednávky do 20 € (4,9 € doprava), nad 20€ je doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na náš sklad.
- Pri hmotnosti do 30 kg a do celkového obvodu balíka rozmeru 3 m (3 m = 2x výška + 2x šírka + 1x dĺžka).
- Za dodatočne vzniknuté náklady si účtujeme servisný poplatok vo výške 5,99 € za každý balík naviac, pri hmotnosti nad 30 kg alebo pri presiahnutí rozmerov celkového obvodu balíka (3 m) je účtované individuálne poštovné konzultované so zákazníkom v rámci objednávky vopred.
GLS SR - Parcelshop
- Objednávky do 20 € (3,9 € doprava), nad 20€ je doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na náš sklad.
- Pri hmotnosti do 30 kg a do celkového obvodu balíka rozmeru 3 m (3 m = 2x výška + 2x šírka + 1x dĺžka).
- Za dodatočne vzniknuté náklady si účtujeme servisný poplatok vo výške 3,9 € za každý balík naviac, pri hmotnosti nad 30 kg alebo pri presiahnutí rozmerov celkového obvodu balíka (3 m) je účtované individuálne poštovné konzultované so zákazníkom v rámci objednávky vopred.
PACKETA ČR - výdajné miesto
- Cena dopravy je 2,9 € a do 15 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
GLS ČR - kuriér
- Cena dopravy je 4,9 € a do 30 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
GLS ČR - Parcelshop
- Cena dopravy je 4,9 € a do 30 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
Vašou objednávkou sa zaoberáme až po prijatí platby na náš účet. Za tovar môžete vopred zaplatiť
- zálohová platba (objednávky do 20 €) - 30 % z ceny tovaru + poštovné 3,9 € + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- zálohová platba (objednávky nad 20 € do 300 €) - 30 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- zálohová platba (objednávky nad 300 €) - 50 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Plná čiastka - pri preberaní tovaru neplatíte nič navyše.
Vašu objednávku môžete uhradiť
- PREVODOM NA ÚČET
- VKLADOM NA ÚČET
- POŠTOVOU POUKÁŽKOU
Informácie o účte pre platbu
Meno a priezvisko: Milan Čelko KUPSITO
Tatra banka, a.s.
Hodžovo nám. 3
811 06 Bratislava
IBAN: SK1411000000002948180519
SWIFT / BIC: TATRSKBX
Pri úhrade je nutné uviesť variabilný symbol = ČÍSLO OBJEDNÁVKY (bez VS nebude možné priradiť platbu k objednávke).
Zobraziť viac
PODOBNÉ PRODUKTY
Zakwaska pre kultúru baktérií Yoghurt Fit&Slim
Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Fit & Slim - 1 fľaštička po 0,5 g Štartér na prípravu domáceho jogurtu obsahuje živú mikroflóru bakteriálnych kultúr a jeho rozlišovacou zlož…
-16%Zakwaska Imu Bacteria Culture Jogurt 0,5g 1ks
Živé bakteriálne kultúry Vivo Zakwaska Imu Yoghurt - 1 fľaštička po 0,5 g Zakwaska Imu-Yogurt je štartér pre domáci jogurt s obsahom probiotických kmeňov bakteriálnych kultúr, napr…
Jogurt Zakwaska Vegurt Do Vegurtu Vivo 2 ks
Zakwaska Simbilakt For Joghurt VivioVials v balení: 2 Zloženie: maltodextrín, lyofilizované bakteriálne kmene: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus…
-8%Zakwaska Acidolakt For Jogurt Vivo Jogurt 2 ks
Zakwaska Acidolakt Vivio JogurtVialky v balení: 2Zloženie: maltodextrín, lyofilizované bakteriálne kmene: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Stre…
-8%Kysnuté cesto na jogurt Vivo jogurt 2 ks
Zakwaska For Joghurt VivioPočet fľaštičiek v balení: 2Zloženie: maltodextrín, lyofilizované kmene baktérií: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, L…
-18%set VEGURT SOURDEL NA JOGURT VEGE 2 fľaštičky
VIVOSET 2 X VEGURTU ACID 2 injekčné liekovky v súprave Dátum spotreby: 23.02.2023----------------------------------- -- -----------Čo je VEGURT Klasický jogurt sa vyrába z kravskéh…
Vivo Zakwaska pre jogurt 2 injekčné liekovky
Vivo Zakwaska pre jogurt 2 injekčné liekovky VIVO KYSELNÝ JOGURT 2 FLAŠKY Zloženie: LAKTÓZA (Z MLIEKA), sacharóza, lyofilizované bakteriálne kmene: Streptococcus thermophilus, Lact…
-24%Vivo Zakwaska Entero Jogurt 2 injekčné liekovky
VIVO Jogurt Entero kartón 2 kusy Jedna fľaštička sa používa na okyslenie 1 až 3 litrov jogurtu. Nezabúdajte, že predjedlá z kysnutého cesta musia byť uložené v chladničke. Na prípr…
-29%Zakwaska Pro Bio živé bakteriálne kultúry Vivo - 2x1g
Zakwaska Pro Bio živé bakteriálne kultúry Vivo - 2x1g Popis produktu: Opevnená flóra Zakwaska Simbilakt má najväčší počet bakteriálnych kultúr zo všetkých ponúkaných predk…
-26%Zakwaska Pro Bio živé bakteriálne kultúry Vivo - 2x1g
Zakwaska Pro Bio živé bakteriálne kultúry Vivo - 2x1g Popis produktu: Opevnená flóra Zakwaska Simbilakt má najväčší počet bakteriálnych kultúr zo všetkých ponúkaných predk…
Hodnotenie obchodu
Ďakujem.
Zobraziť viac