Santoku nôž 15cm Satake Yoshimitsu Rust
Santoku nôž 15cm Satake Yoshimitsu Rust
Kód tovaru: 14765841269
- Stav: Nové
- Typ postavy: Yoshimitsu
- Značka: Satake
- Účel: Na zeleninu
- Materiál rukoväte: Drevo
- Materiál čepele: Z ocele
- Dĺžka čepele: 15 cm
- Kód výrobcu: 804-059
- Hmotnosť produktu s obalom: 0,1 kg
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Rustikálny kuchynský nôž Santoku Satake Yoshimitsu 15 cm
Všestranný japonský kuchynský nôž, určený na krájanie zeleniny, ovocia, mäsa a rýb. Široká čepeľ uľahčuje prenesenie nasekaných produktov do šalátovej misy alebo na panvicu a je tiež užitočná na drvenie cesnaku. Vysoká rukoväť vám bráni udierať kĺbmi do dosky . Vďaka svojim veľkým rozmerom je nôž ideálny na krájanie veľkého ovocia a zeleniny, ako je melón, cuketa alebo kapusta.
Satake Yoshimitsu je séria nožov pre znalcov nehrdzavejúca oceľ, ktorí vedia, ako sa o ne starať. správne sa starať.Táto oceľ je vysoko reaktívnaa vo veľmi krátkom čase sa stáva patinou. Nesprávne používanie, ako je neutieranie dosucha, najmä po krájaní citrusových plodov atď., spôsobízhrdzavenie nožov. Toto je kompenzované vysokou tvrdosťou nožov. , vysoká agresivita pri rezaní a ľahké ostrenie. Prosím, starostlivo zvážte svoje nákupy.
Technické údaje:
Čepeľ - SK-5 hrdzavá oceľ
Rukoväť - Drevo magnólie, plastový krúžok
Tvrdosť - 62 HRC +/- 1
Celková dĺžka - 28 cm
Dĺžka čepele - 15 cm
Šírka čepele - 3,9 cm
Hrúbka čepele - približne 1,8 mm
Metóda ostrenia: Obojstranný symetrický rez
Hmotnosť - cca 80 g
Údržba
Tradičné japonské kuchynské nože sú vyrobené z uhlíkovej ocele (zliatina železa a uhlie). Vysoký obsah uhlíka v chemickom zložení spôsobuje, že starostlivosť o oceľ nie je najjednoduchšia a nedodržanie odporúčaných pokynov môže spôsobiť nezvratné poškodenie. Základným pravidlom údržby nerezových nožov je po použití ich utrieť do sucha. Ak nôž necháte vyschnúť sám, na čepeli sa objaví hrdza. Pri skladovaní nožov z uhlíkovej ocele by ste mali pamätať na to, že vlhkosť na ne má negatívny vplyv a pred uložením do zásuvky, bloku alebo na magnetickom prúžku ich treba vysušiť.
Na konzerváciu je najlepšie použiť kaméliový olej (bez vône a chuti), na každodenné použitie však dobre poslúži aj bežný kuchynský olej (častým používaním nožov tuk nežltne). Používanie iných ošetrujúcich prostriedkov nie je zakázané, no musíme pamätať na to, že pred použitím treba nôž dôkladne vyčistiťpretože chemické látky by nemali prísť do kontaktu s potravinami. Použitie takýchto konzervačných látok sa odporúča pri dlhodobom skladovaní alebo preprave.
Na hrdzavé kuchynské nože má negatívny vplyv aj kyslé prostredie. Uhlíková oceľ pri kontakte s látkami s kyslým pH hrdzavie ešte rýchlejšie ako pri styku s vlhkosťou, preto je dôležité ich utrieť do sucha. Z tohto dôvodu môže rezanie citrusových plodov a cibule zanechať na čepeli noža tmavšie stopy patiny.
Na samotné odstránenie zafarbenia je najlepšie použiť jemné prípravky na čistenie kuchynských dosiek. (napr. "mlieko" cif"), ako aj špongie na čistenie teflónových povrchov (obyčajná špongia môže zanechať drobné škrabance). Je neprijateľné umývať nože v umývačke riadu. Chemikálie používané v umývačkách riadu môžu zmeniť farbu čepele a nenávratne poškodiť rukoväť alebo samotnú čepeľ. Vysoká teplota môže viesť k stvrdnutiu reznej hrany, preto sa nedotýkajte vriaceho kuchynského riadu.
Špecifikácia oceleUhlíková oceľ SK-5,pôvodne určená na výrobu pružín, dlát a vrtákov, zistilo sa, že sa používajú aj v nožoch. vyznačujú sa vysokou odolnosťou voči prasklinám a odštiepeniu, ale ľahko sa odfarbujú a patinujú (oceľ je vysoko reaktívna a môže patina v priebehu niekoľkých minút), vyžaduje pozornosť pri údržbe. Okrem bežného umývania a sušenia po použití sa oplatí kúpiť kaméliový olej, ktorého vrstva na oceli poskytne ochrannú vrstvu proti vlhkosti a vzduchu. Umožňuje kalenie až do 65 HRC. Je to dobrá voľba pre ľudí, ktorí si chcú overiť, ako pracovať s uhlíkovou oceľou v kuchyni. Nesprávne používanie , napríklad neutieranie do sucha, najmä po rezaní citrusových plodov atď., spôsobí hrdzu. To je kompenzované vysokou tvrdosťou nožov, vysokou agresivitou pri rezaní a jednoduchosťou ostrenia. Prosím, nakupujte pozorne.
Zloženie ocele:
Uhlík: 0,8 – 0,9 %
Chrome : 0,30 %
Nikel: 0,25 %
Kremík: 0,10 – 0,35 %
Mangán: 0,10 – 0,50 %
Fosfor:<0,03 %
Síra: <0,03 %
Meď: <0,025 %
PODOBNÉ PRODUKTY
SATAKE Macaron Pink Japonský nôž Nakiri 17 cm
Satake Macaron Pink Nóż Nakiri 17 cm Różowy 807-272 Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko prze…
-5%SATAKE Macaron White Úžitkový nôž 14,5 cm SHARP
SATAKE Macaron White Americký univerzálny nôž 14,5 cm 802-253 Americká verzia noža na všetko, ktorý bol navrhnutý pre dobre organizovaných kuchárov. Dokonale ostré v…
-7%SATAKE Saku japonský nôž na chlieb 20 cm 803-199
SATAKE Saku japonský nôž na chlieb 20 cm 803-199 Pevný, zúbkovaný nôž používaný na krájanie rôznych druhov chleba. Vďaka veľmi ostrému ostriu je nôž ideálny na krájanie čer…
-14%SATAKE Macaron Pink Japonský nôž Santoku 17 cm Ružový
Satake Macaron Pink Santoku nôž 17 cm 807-265 Pink Všestranný japonský kuchynský nôž, určený na krájanie zeleniny, ovocia, mäsa a rýb. Široká čepeľ uľahčuje prenesenie nasek…
-12%SATAKE Saku Japonský nôž Santoku 17 cm 802-314
SATAKE Saku Japonský nôž Santoku 17 cm 802-314 Všestranný japonský kuchynský nôž, určený na krájanie zeleniny, ovocia, mäsa a rýb. Široká čepeľ uľahčuje prenesenie nase…
SATAKE Saku japonský nôž Nakiri 17 cm 802-321
SATAKE Saku japonský nôž Nakiri 17 cm 802-321 Špecializovaný japonský nôž určený na krájanie byliniek a zeleniny. Vďaka obdĺžnikovej čepeli nasekané suroviny rýchlo …
-12%SATAKE Macaron nôž na biely chlieb 20 cm 802-246
Nôž na chlieb Macaron White Satake 20 cm Pevný, zúbkovaný nôž používaný na krájanie rôznych druhov chleba. Vďaka veľmi ostrému ostriu je nôž ideálny na krájanie če…
-17%SATAKE Sword Smith Mini Santoku Nôž 15 cm 803-236
Satake Sword Smith Mini nôž Santoku 15 cm Sword Smith Satake Mini Santoku Nôž 15 cm Všestranné Japončina kuchynský nôž, určený na krájanie zelenin…
-14%SATAKE Saku japonský nôž Deba 16 cm 802-345
SATAKE Saku japonský nôž Deba 16 cm 802-345 Tradičný japonský nôž s hrubou, skosenou čepeľou, ktorý sa používa na odstraňovanie hlavy a filetovanie rýb tak, aby sa nepoškodilo ic…
-8%Nôž Satake Macaron Pink Nakiri 17 cm
Nôž Satake Macaron Pink Nakiri 17 cm. Špecializovaný japonský nôž určený na krájanie byliniek a zeleniny. Vďaka obdĺžnikovej čepeli môžete nase…
Hodnotenie obchodu
Zobraziť viac