Ingagi Coffee Power Bean 1000 g zŕn
Ingagi Coffee Power Bean 1000 g zŕn
Kód tovaru: 13175234704
- Značka: Ingagi Coffee
- Kód výrobcu: 5905068088395
- Druh kávy: Arabica
- Krajina pôvodu: Iné
- Váha: 1000 g
- Veľkosť balenia (g): 1000 g
- Druh: Čierna káva
- Ďalšie vlastnosti: Bez laktózy, Nízky glykemický index, Nízkotučné, Vegánske, Vegetariánske
- Produkt neobsahuje: Protihrudkujúce látky, Farbivá, Cukor, Droždie, Lepok, GMO, Vajcia, Konzervačné látky, Laktóza, Mliečne výrobky, Palmový olej, Orechy, Semená/osivo, Pšenica, Sójové bôby, Transmastné kyseliny (hydrogenované)
- Stav balenia: Originál
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Gorilla Power Bean je zmes vynikajúcich zŕn Arabica. Jedinečnú vôňu, intenzitu a výraznosť chuti sme dosiahli pridaním semienok z Indonézie. Tmavá pražená zmes s vôňou škorice a ríbezlí a výrazným záverom praženého karamelu. Krémová a bohatá crema. Perfektná káva pre espresso a kávy na báze mlieka - cappuccino, latte.
Gorilla Power Bean
✅ 100% Arabica
✅ premytá zmes
✅ krajina pôvodu: Rwanda, Indonézia, Guatemala, Kostarika
✅ stupeň pečenia - tmavý
✅ výrazná, škoricová a ríbezľová vôňa, výrazný záver praženého karamelu
✅ ideálne pre kávovar na espresso
✅ odporúčanie na varenie – kávovar na espresso
Pre koho čerstvo pražená káva Ingagi?
✅ milovníci espressa,
✅ profesionálni baristi,
✅ domáci baristi,
✅ zástancovia nekompromisnej kvality,
✅ hľadači nových vôní a chutí,
✅ nadšenci zaujímavých odrôd, moderné a inovatívne spracovanie kávových zŕn,
✅ všetci tých, ktorí sú ochotní experimentovať s alternatívnymi metódami varenia,
✅ kaviarne, ktoré sa zameriavajú na vysokú kvalitu ponúkaných produktov,
Aké kávy môžem variť so zrnkami kávy Ingagi?
Naše čerstvo pražené zrná sú ideálne na varenie: espresso a prípravu kávy na jeho základe - Americano a mliečnych káv: cappuccino, cafe latte, caffè mocha.
Máme tiež širokú škálu svetlo pražených zŕn, ktoré sú ideálne na varenie filtrovanej kávy.
Ako variť kávu Ingagi?
Naše kávy je možné pripraviť všetkými spôsobmi varenia. Vyberte si prosím správny druh zŕn. V závislosti od stupňa praženia zŕn a jemnosti mletia je možné naše kávy pripraviť:
Tmavý a stredný stupeň praženia zŕn:
✅ w kávovary na espresso a portafiltre,
✅ v kávovaroch,
✅ priamo v šálke zaliatím vody na mletú kávu s teplotou 85 - 91 stupňov C.
Stredné a ľahké praženie, ideálne na varenie pomocou alternatívnych metód:
✅ odkvapkávanie/prenášanie
✅ aeropress
✅ téglik (turecká káva)
Ingagi Coffee Stupne praženia.
1️⃣ Jasné. Ideálne pre alternatívne metódy varenia.
2️⃣ Stredné. Ideálne na prelievanie a kanvice na kávu.
3️⃣ Tmavé. Ideálne pre prístroje na prípravu espressa a kávovary.
Aký stupeň praženia kávy by ste mali zvoliť pre espresso?
Na prípravu espressa je najlepšie zvoliť tmavé a stredne pražená káva. Svetlo pražené zrná sa vyznačujú vysokou kyslosťou, čo v prípade espressa nie je žiadúce. Stredne pražené kávy sa vyznačujú dokonalou rovnováhou medzi sladkosťou a tónmi typickými pre danú odrodu. Tmavo pražené kávy sú však bohaté na tóny tmavej čokolády, orechov a karamelu, bez kyslosti.
Ingagi Stupne mletia kávy:
1️⃣ Jemné do Automatického prístroja na espresso.
2️⃣ V poriadku do Kávovaru.
3️⃣ Stredne jemné na varenie v Aeropresse.
4️⃣ Stredné na varenie v režime Odkvapkávanie/prenášanie. b>
5️⃣ Hrubé na varenie vo French press.
Aký stupeň mletia kávy mám zvoliť na prípravu espressa?
Všeobecným pravidlom je, že čím kratšie je káva v kontakte s vodou, tým jemnejšie by mala byť namletá. Kávu na espresso pomelte najemno, ale nie na prášok. Pod prstami by ste mali cítiť jemné zrnká kávy. Vďaka tejto mletej káve sa v banke kávovaru vytvorí primeraný tlak a voda bude rovnomerne prenikať cez pomleté zrná.
Prečo je Ingagi Coffee dobrá?
✅ Ponúkame výberové kávy Arabica s doloženým zdrojom pôvodu.
✅ Dovážame zrná z celého sveta, vrátane: z Afriky, Ázie, Strednej Ameriky a Južnej Ameriky.
✅ Spolupracujeme s malými plantážami a podporujeme miestne farmy prevádzkujúce arabské kávové plantáže.
✅ V našej pražiarni sa kávové zrná pražia priebežne v malých dávkach.
✅ Kávu pražíme v bubnových peciach pomocou vyvinutých senzorických profilov na extrakciu kávy zo zrna. jeho potenciál: aróma, sladkosť, tóny.
✅ Máme tieto certifikáty: Rainforest Alliance a niektoré z nami ponúkaných káv sa vyrábajú pomocou švajčiarskej vody a Swiss Water Organic technology.
✅ Sme členom Asociácie špeciálnej kávy.
Otázky týkajúce sa kávy, ktoré nám kladiete najčastejšie:
Koľko gramov kávy by ste mali použiť na uvarenie obľúbeného nápoja?
✅ Jednorazové espresso – 7 – 12 gramov kávy
✅ Dvojité espressospresso) - 14 - 21 gramov kávy
✅ Kávovar - správne namletú kávu nasypte na okraj sitka bez toho, aby ste ho utláčali
✅ Nalievanie/odkvapkávanie – 6 – 6,5 gramov kávy na 100 ml vody
Aká by mala byť teplota vody na varenie kávy?
Pamätajte si! Káva nemá rada vriacu vodu. Optimálna teplota na varenie kávy je medzi 88 a 94 stupňami Celzia.To je teplotný rozsah, v ktorom po uvarení kávy vytiahneme všetky chute v nej obsiahnuté. V tomto teplotnom rozsahu varíme kávu alternatívnymi metódami, ako sú: drip, chemex, aeropress. Espresso sa však varí pri teplote nad 90 stupňov C (maximálne 94 stupňov C).
Aký je obsah kofeínu v káve?
Obsah kofeínu sa líši v závislosti od druhu. kávu. Arabica obsahuje 1 – 1,5 % kofeínu, čo je oveľa menej ako Robusta, v ktorej sa obsah kofeínu pohybuje od 1,8 – 4,0 %.
Obsah kofeínu v jednotlivých kávových nápojoch bude nasledovný:
✅ cold brew – (za studena varená káva) obsahuje až 150 mg kofeínu v 200 ml,
✅ 25 ml šálky espressa (jedno espresso) – poskytuje približne 40 – 65 mg kofeínu,
✅ kávy na báze espressa – (mliečne kávy; cappuccino, latte macchiato) budú obsahovať rovnakú dávku kofeínu ako espresso použité na jeho prípravu),
✅ dvojitá espresso až 130 mg kofeínu v jednej porcii kávy,
✅ tradične varená káva - množstvo kofeínu je od 70 mg do 140 mg v 220 mlnápoje,
✅ káva z prekvapkávacieho kávovaru - je to 60-135 mg kofeínu v 125 ml,
✅ krozpustná káva 200 ml – poskytuje od50 mg do 80 mg kofeínu,
✅ káva bez kofeínu – obsahuje od 10 mg až 14 mg kofeínu v 250 ml nálevu.
Aký stupeň praženia kávy zvoliť pre espresso?
Na prípravu espressa je najlepšie zvoliť tmavú a stredne praženú kávu. Svetlé pražené zrná sa vyznačujú vysokou kyslosťou, ktorá nie je žiadúce v prípade espressa. Stredne pražené kávy sa vyznačujú dokonalou rovnováhou medzi sladkosťou a tónmi typickými pre danú odrodu. Tmavo pražené kávy sú na druhej strane bohaté na tóny tmavej čokolády, orechov a karamelu, bez kyslosti.
Aký stupeň praženia kávy by ste si mali zvoliť pre prelievanie?
Sľahšie pražené kávy fungujú najlepšie v kávovare na prelievanie. Káva pražená v svetlom profile prinesie to najlepšie z nej: kvetinové a ovocné tóny, jemnú sladkosť a kyslosť.
Prečo je káva kyslá?
Je dôležité pochopiť rozdiel medzi kyslou kávou a kyslosťou kávy.
Kyslosť kávy je najžiadanejším javom. Ušľachtilá Arabica, ktorá obsahuje viac ovocných tónov, bude mať vyššiu kyslosť ako Robusta, ktorá má oveľa viac horkosti.
Dobrá kyslosť prehlbuje chuťový profil nálevu a zmyslový zážitok. Kyslosť robí kávu nielen osviežujúcou a šťavnatou, ale „posilňuje“ aj ostatné chute – zvýrazňuje sladkosť a ovocné tóny.
Čo teda môže spôsobiť kyslosť kávy – nepríjemná, sťahujúca, sťahujúca chuť, často až ťažká prehltnúť?
✅ Nekvalitné kávové zrná - nezrelé, s chybami, ako sú choroby, plesne alebo mechanické poškodenia,
✅ Zastaraná káva -Nepríjemne kyslá káva je tiež výsledkom príliš dlhého skladovania a chemických procesov prebiehajúcich v káve. Kávové zrná majú vysoký obsah tuku, ktorý časom žlukne. Oxidačným procesom vzniká kyselina chlorogénová. Kávy obsahujúce túto látku budú mať vždy kyslú chuť
✅ Zanedbávanie kávovaru - neznesiteľnú kyslú chuť kávy môže spôsobiť aj zlý stav kávovaru použiť na varenie piva. Keď do kávovaru nalejeme vysoko mineralizovanú vodu, minerály sa usadzujú vo vnútri prístroja. Vodný kameň vo vnútri kávovaru pozostáva prevažne z vápnika, ktorý má slano-kyslú chuť a v spojení s kávou sa stáva ešte sťahujúcejším, sťahujúcim a nepríjemným,
✅ Proces varenia kávy - stojí za to vedieť, že aj kvalitná fazuľa môže mať nepríjemnú chuť, ak sa uvarí nesprávnym spôsobom. Pri varení kávy dbajte najmä na:
- teplotu vody -príliš nízka môže spôsobiť neznesiteľnú kyslú chuť,
- stupňové mletie káva -príliš hrubé častice môžu zvýšiť kyslosť,
- doba lúhovania -príliš krátko uvarená káva môže chutiť nepríjemne,
- množstvo kávy v porcii.
Čo znamená označenie microlot, single origin a blend v popise kávy?
✅ Microlot -sú to zrná s jedinečnými vlastnosťami, ktoré sa vyskytujú na jednej plantáži. Zbierka takýchto bôbov sa nazýva mikrolot (lot v angličtine znamená „porcia“ alebo „dávka“
✅ Jeden pôvod znamená „jedna„no source“ (nazývané aj špeciálne kávy) - sú jednopôvodové kávy pochádzajúce z jedného, presne vymedzeného miesta. Pojem definujúci tento typ kávy je široký a môže znamenať kávu pochádzajúcu nielen z jednej krajiny, ale aj z rovnakej plantáže alebo dokonca z jedného zberu
✅ Zmes- je zmes dvoch alebo viacerých káv, z ktorých každá pochádza z iného regiónu.
Prečo je metóda Swiss Water použitá na bezkofeínovú kávu najbezpečnejšia a najekologickejšia?
Swiss Water Process® je patentovaná metóda bez kofeínu, ktorá využíva iba vodu na odstránenie 99,9 % obsahu kofeínu v káve, pričom si zachováva všetky svoje pôvodné vlastnosti. Tento proces využíva okrem vody aj čas a teplotu. Proces Swiss Water® je ekologická a bezpečná dekofeinácia kávy bez použitia chemikálií,
Čo je to zrno z hrášku?
Hranice sú okrúhle zrno, ktoré vzniká osamelým rastom semena v kávovej čerešni.Najčastejšia forma kávového plodu má dve semená, proti sebe stojace rovným povrchom, niekedy sa však v dôsledku anomálií vyvinie len jedno guľovité semienko. Brusnice tvoria približne 5 % starostlivo vybraných plodín najvyššej kvality. Hrušky sa vyznačujú vyššou hustotou, plnšou a sladšou chuťou.
Naozaj bezkofeínová káva neobsahuje kofeín?
Napriek svojmu názvu nie je káva bez kofeínu 100% bez kofeínu. Aby bola káva považovaná za bezkofeínovú, musí sa z nej odstrániť najmenej 97 % kofeínu. Najbezpečnejšou a najekologickejšou metódou odstraňovania kofeínu z kávy je metóda Swiss Water®, vďaka ktorej sa zo zŕn odstráni 99,9 % kofeínu.
PODOBNÉ PRODUKTY
Zrnková káva Lucaffe Pulcinella 700g
Káva Pulcinella je energetická káva Lucaffè: všetka energia, ktorú hľadáte, je obsiahnutá v jednej šálke pravého talianskeho espressa. Zmes vynikajúcej kávy Arabica s prevahou …
-14% DOPRAVA ZADARMOPellini č. 9 Cremoso 1 kg zrnkovej kávy
Pellini No. 9 Cremoso 1 kg kávových zŕn O spoločnosti Pellini Pellini Cafe je rodinná spoločnosť, ktorá začala v roku 1922. Pôvodne začala vyrába liečivé byl…
-5% DOPRAVA ZADARMOPellini č. 9 Cremoso 1 kg zrnkovej kávy
Pellini No. 9 Cremoso 1 kg zrnkovej kávy Pellini Espresso Bar Cremoso n'9 je jednou z vlajkových lodí talianskej pražiarne Pellini. Odrody tejto dokonalej kombinácie sú …
-20% DOPRAVA ZADARMOPellini č. 9 Cremoso 1 kg zrnkovej kávy
Pellini No. 9 Cremoso 1 kg zrnkovej kávy Pellini No. 9 Cremoso 1 kg zrnkovej kávy Pellini Espresso Bar Cremoso n'9 je jednou z vlajkových lodí talianskej pražiarne Pellin…
-9% DOPRAVA ZADARMOAFRICANA HIMBA KÁVOVÉ ZRNKY, čerstvo pražené 1KG - 100% ARABICA - MODRÉ ORCA
Pozývame vás do výnimočného sveta Blue Orca Coffee , kde sa vášeň stretáva s najvyššou kvalitou. Naša káva nie je len nápoj, je to skutočný príbeh o chuti, ktorý ne…
-26% DOPRAVA ZADARMOCOLUMBIANA MACAW BEANS 1KG čerstvo pražená -100% ARABICA - MODRÝ ORCA
Pozývame vás do výnimočného sveta Blue Orca Coffee , kde sa vášeň stretáva s najvyššou kvalitou. Naša káva nie je len nápoj, je to skutočný príbeh o chuti, ktorý ne…
-24% DOPRAVA ZADARMOKÁVOVÉ ZRNKY 1KG KUBANSKÁ TOCORORO čerstvo pražená 100% ARABICA - MODRÝ ORCA
Pozývame vás do výnimočného sveta Blue Orca Coffee , kde sa vášeň stretáva s najvyššou kvalitou. Naša káva nie je len nápoj, je to skutočný príbeh o chuti, ktorý ne…
-19% DOPRAVA ZADARMOKÁVOVÉ ZRNKÁ - MEXICKÝ JAGUAR - čerstvo upražený z pražiarne 1KG - MODRÝ ORCA
Pozývame vás do výnimočného sveta Blue Orca Coffee , kde sa vášeň stretáva s najvyššou kvalitou. Naša káva nie je len nápoj, je to skutočný príbeh o chuti, ktorý ne…
-21% DOPRAVA ZADARMOZrnková káva Julius Meinl Premium Espresso 1kg
Zrnková káva Julius Meinl Premium Espresso 1kg Julius Meinl Espresso - je kompozícia vyrobená zo 100% zŕn Arabica. Fazuľa pochádzajúca zo Strednej a Južnej Ameriky a Ázie sa star…
DOPRAVA ZADARMOVASPIATTA ROMA CLASSICA Zrnková káva Arabica 1kg
VASPIATTA ROMA CLASSICA Zrnková káva Arabica 1kg Ušľachtilá zmes káv Arabica a prírodných káv z Južnej Ameriky a juhovýchodnej Ázie láka milovníkov espressa svojou …
Hodnotenie obchodu
Zobraziť viac