Yanagiba Sashimi nôž 21 cm Satake S/D Ľavý
Yanagiba Sashimi nôž 21 cm Satake S/D Ľavý
Kód tovaru: 14478191921
- Stav: Nové
- Typ postavy: Sashimi a Deba
- Značka: Satake
- Účel: Na filetovanie
- Materiál rukoväte: Drevo
- Materiál čepele: Z ocele
- Dĺžka čepele: 21 cm
- Kód výrobcu: 804-165
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Nôž Sashimi & Deba Yanagi-Sashimi 27 cm
Sashimi nôž (Yanagi) je tradičný japonský nôž používaný na krájanie čerstvých filé na takmer priehľadné plátky. Skvele sa hodí na prípravu sushi, rybieho carpaccia a iných jedál s veľmi jemnými ingredienciami. Dlhá, úzka a tuhá čepeľ zaisťuje precíznu presnosť a jednostranné brúsenie zaisťuje čistý rez. Najlepšie je použiť nôž Yanagi s rovnomerným pohybom v jednom smere: k sebe.
Technické údaje:
Čepeľ - Oceľ 420J2 p>
Rukoväť - plastový krúžok z magnóliového dreva
Tvrdosť - 56 HRC +/- 1
Celková dĺžka - 33,8 cm
Dĺžka čepele - 21 cm
Šírka čepele - 2, 9 cm
Hrúbka čepele - približne 2,33 mm
Metóda ostrenia - jednostranné ľavé- ručný strih
Hmotnosť - cca 80 g
Údržba
Kuchynské nože z nehrdzavejúcej ocele sú jednoduchšie na starostlivosť ako nože vyrobené z nehrdzavejúcej (uhlíkovej) ocele. V jeho chemickom zložení sa okrem železa a uhlíka vyskytujú aj ďalšie prvky (napr. chróm), ktoré sú odolnejšie voči korózii a oderu. Pamätajte však, že žiadny nôž nie je 100% nehrdzavejúci, preto by ste ich nemali úplne zanedbávať.
Po dokončení ich umyte a potom utrite dosucha. Pri skladovaní nožov z nehrdzavejúcej ocele v bloku ich nezabudnite predtým dôkladne vysušiť, pretože uzavretá štruktúra bloku neposkytuje nožom dobré vetranie. V najhoršom prípade to povedie k tomu, že sa na čepeli objaví hrdza. Dlho nepoužívané kuchynské nože je možné namazať olejom z kamélie, takže nôž bude vždy v dobrom stave. Je neprijateľné umývať nože v umývačke riadu. Chemikálie používané v umývačkách riadu môžu odfarbiť čepeľ a natrvalo poškodiť rukoväť alebo samotnú čepeľ. Vysoká teplota môže viesť k stvrdnutiu reznej hrany, preto sa nedotýkajte vriaceho kuchynského riadu.
Špecifikácia ocele
Ocel 420J2 patrí do skupiny nehrdzavejúcich ocele, vďaka čomu je veľmi dobrou voľbou pre nôž používaný v kuchyni. Vďaka svojej chemickej inertnosti sa oveľa ťažšie patinuje a hrdzavie a nevyžaduje takú starostlivosť ako uhlíkové ocele. Oceľ je menej náchylná na vylamovanie a pomocou brúsky na kotúče sa dá rýchlo obnoviť ostrosť - to je veľká výhoda pre ľudí, ktorí nemôžu brúsiť vodnými kameňmi. Oceľ sa niekedy používa aj ako vonkajšie vrstvy s jadrom z uhlíkovej ocele – kombinácia oveľa lepšej reznej agresivity na hrane a odolnosti voči hrdzi.
Zloženie ocele: Uhlík: 0,13- 0,36 % Chróm: 12-15 % Nikel: 1 % Mangán: 1 % Kremík: 1 % Fosfor: 0,04 % Síra: 0,03 %
PODOBNÉ PRODUKTY
Victorinox nôž 6.7836.L118 + tri nože a škrabka
Victorinox, súprava štyroch kuchynských nožov a škrabky: nôž 6.7606.L118 – 8 cm hladká čepeľ nôž 6.7636.L118 - zúbkovaná čepeľ 8 cm <…
-17%Victorinox nôž 6.7836.L119 + tri nože a škrabka
Victorinox, súprava štyroch kuchynských nožov a škrabky: nôž 6.7606.L119 - 8 cm hladká čepeľ nôž 6.7636.L119 - zúbkovaná čepeľ 8 cm …
-12%Victorinox nôž 6.7836.L114 + tri nože a škrabka
Victorinox, súprava štyroch kuchynských nožov a škrabky: nôž 6.7606.L114 - 8 cm hladká čepeľ nôž 6.7636.L114 - zúbkovaná čepeľ 8 cm <…
-13%Victorinox nôž 6.7836.L115 + tri nože a škrabka
Victorinox, súprava štyroch kuchynských nožov a škrabky: nôž 6.7606.L115 - 8 cm hladká čepeľ nôž 6.7636.L115 - zúbkovaná čepeľ 8 cm …
Nôž ZWIEGER OBSIDIÁN NA ZELENINU A OVOCIE 10 CM OCEL
Nôž ZWIEGER OBSIDIÁN NA ZELENINU A OVOCIE 13 CM Vyrezaný z jedného kusu ocele plná čepeľ (čepeľ a rukoväť tvoria jeden celok oceľová jednotka) , kalená …
-21%Satake Sword Smith Okrajový nôž 9 cm
Satake Swordsmith párací nôž 9 cm Šikovný kuchynský nôž, ideálny na spracovanie malých plôch. Krátka a tenká čepeľ umožňuje ľahké manévrovanie a naostrená špička po…
-20%Vyrezávací nôž Victorinox Fibrox 5.2003.12
Nôž na mäso Victorinox Fibrox 5.2003.12 Nôž na mäso Victorinox Fibrox 5.2003.12 Rukoväť noža je vyrobená z materiálu Fibrox. Je mierne porézny, takže nôž v ruke ne…
-30%Nôž Satake Megumi 420J2 Nakiri 16cm
Nôž Satake Megumi Nakiri 16cm Špecializovaný japonský nôž určený na krájanie byliniek a zeleniny. Vďaka obdĺžnikovej čepeli nasekané suroviny rýchlo preložíte do ša…
-13%Nôž Satake Megumi 420J2 Deba 15,5 cm
Nôž Satake Megumi Deba 15,5 cm Tradičný japonský nôž s hrubou skosenou čepeľou, ktorý sa používa na odstraňovanie hlavy a filetovanie rýb tak, aby sa nepoškodili. m…
-18%Nôž na filetovanie rýb VICTORINOX SWIBO 5.8448 16
VICTORINOX Filetovací nôž na ryby VICTORINOX SWIBO 5.8448.16 Nôž na filetovanie rýb ⭐⭐⭐⭐⭐ ✅ ŠPECIFIKÁCIA: Model SWIBO 5.8448.16 Dĺžka čep…
Hodnotenie obchodu
Zobraziť viac