TOJIRO klasický japonský porciovací nôž 21 cm
TOJIRO klasický japonský porciovací nôž 21 cm
Kód tovaru: 13876742673
- Stav: Nové
- Typ postavy: DP3
- Značka: Tojiro
- Účel: Na filetovanie
- Materiál rukoväte: Laminát
- Materiál čepele: Z ocele
- Dĺžka čepele: 21 cm
- Kód výrobcu: F-826
- Hmotnosť produktu s obalom: 0,19 kg
- Stav balenia: Originál
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Tojiro Classic VG-10 Porciovací nôž 21cm
Kuchynský nôž určený na porciovanie a krájanie mäsa, napr. Špeciálna čepeľ, ktorá je oveľa užšia a tenšia ako u bežných nožov, umožňuje rezať po celej ploche hladko a presne, pričom hrubší nôž sa často zasekne a trhá mäso.
Technické údaje:
Čepeľ - 3-vrstvový laminát - jadro VG-10
Tvrdosť - 60 HRC + /- 1 p>
Celková dĺžka - 34,7 cm
Dĺžka čepele - 21 cm
Šírka čepele - 3,6 cm
Hrúbka čepele - cca 2,4 mm
Hmotnosť - pribl 190 g
Špecifikácia ocele
VG10 bola vyvinutá spoločnosťou Takefu Special Steel, ktorá bola založená v roku 1954 a známa jeho laminovaná výrobná oceľ používaná pri výrobe nožov. Ponúkajú rad ocelí "V série", ako sú V1, V2, V-Toku1, V-Toku2, V-Gin1 a séria "V Gold", ktorá zahŕňa VG10. Kvôli veľmi reštriktívnej exportnej politike sa prakticky všetky nože (alebo väčšina z nich) musia vyrábať v Japonsku. Tento obsah chrómu klasifikuje túto oceľ ako nehrdzavejúcu oceľ, ale prídavok molybdénu, vanádu a kobaltu spôsobuje, že má nadpriemernú agresivitu a umožňuje jej kalenie až na 64 HRC , ale najčastejšie sa drží na 60-61 HRC. Odolnosť VG-10 voči hrdzi a patine robí z kuchynských nožov z tejto ocele jedny z najpraktickejších na začatie vášho dobrodružstva s japonskými nožmi a sú ideálne aj ako darček.
Zloženie ocele :
Uhlík: 1 %
Chrom: 15 %
Molybdén: 2 %
Vanádium: 0,2 %
Kobalt: 1,5 %
Údržba
Kuchynské nože z nehrdzavejúcej ocele sú jednoduchšie na údržbu v porovnaní s nožmi z nehrdzavejúcej (uhlíkovej) ocele. V jeho chemickom zložení sú okrem železa a uhlíka aj ďalšie prvky (chróm a vanád), ktoré sú odolnejšie voči korózii a oderu. Nezabúdajte však, žežiadny nôž nie je 100% nehrdzavejúcitakže by ste ich nemali úplne zanedbávať.
Po dokončeníby ste ich mali umyť a potom utrite do sucha. Pri skladovaní nožov z nehrdzavejúcej ocele v bloku ich nezabudnite predtým dôkladne vysušiť, pretože uzavretá štruktúra bloku neposkytuje nožom dobré vetranie. V najhoršom prípade to povedie k vzniku hrdze na čepeli.
Kuchynské nože, ktoré sa dlho nepoužívali, je možné namazať olejom z kamélie, takže že náš nôž bude vždy v dobrom stave.
Je neprijateľné umývať nože v umývačke riadu. Chemikálie používané v umývačkách riadu môžu zmeniť farbu čepele a trvalo poškodiť rukoväť alebo čepeľ sám. Vysoká teplota môže viesť k stvrdnutiu ostria, preto by ste sa nemali dotýkať vriaceho kuchynského riadu.
Značka TOJIROVo svete japonských nožov je ostrosť najdôležitejšou vecou . Naša ponuka zahŕňa množstvo produktov a výrobný proces je založený na využití vlastností samotných materiálov a moderných technológií. Všetky nože Tojiro sú vytvorené z lásky ku kulinárskym tradíciám Japonska, kde je prvoradým cieľom ušľachtilá krása pokrmu. Nie je tomu inak ani v prípade nožov Tojiro-Pro, ktoré využívajú prvky japonských mečov ako „Shinogi“, aby evokovali tradičný tvar japonských kuchynských nožov.
„Od začiatku našej činnosti sme mali jeden cieľ: ostrosť, ktorá je podmienkou funkčnosti noža Dá sa povedať, že ostrosť noža ovplyvňuje výsledok varenia, pretože v japonskom kulinárskom umení je to estetika ostria a brúsenie a lesk. čepeľ hrá dôležitú úlohu Odvolávame sa na tradičné techniky, ale vymysleli sme im aj vlastnú metódu zamedzenia oduhličenia ocele, DP, ktorá zahŕňa testovanie vlastností materiálu, zavádzame technologické novinky a spájame ich so skúsenosťami predchádzajúcich generácií poskytovať širokú škálu produktov zákazníkom z celého sveta, vrátane profesionálnych kuchárov a domácich používateľov Prácou na vývoji najkvalitnejších rezných nástrojov chceme podporovať kulinársku kultúru nielen v Japonsku, ale aj v Japonsku. vo všetkých kútoch zemegule.“
PODOBNÉ PRODUKTY
Japonský nôž Santoku Tamahagane SAN Hnedý 12 cm
Tamahagane SAN Hnedý japonský nôž Santoku 12 cmTamahagane SAN Brown VG-5 nôž Santoku 12 cm Japonský nôž so všestranným využitím, určený hlavne na mäso, zeleninu a ryby. Keď…
-28%GLOBAL kuchársky nôž 20 cm drážkovaný G-77
Kuchársky nôž 20cm, ryhovaný NOVINKA | Global G-77 Kuchársky nôž 20 cm, drážkovaný Global G-77 Nôž určený na rôzne úkony spojené s prípravou jedál - ako na sekan…
-16%Orientálny nôž Deba 18cm (pravotočivý) Global G-7R
Deba orientálny nôž 18 cm (pravotočivý) | Global G-7R Pevný nôž japonského typu s ostrou špičkou, určený na spracovanie rýb - odrezávanie hláv, filetovanie a vypitvanie,…
-22%Kuchársky nôž drážkovaný 20 cm Global G-77
Kuchársky nôž s drážkou 20 cm Global G-77 Global Kuchársky nôž s drážkou 20 cm Global G-77 (bývalý Global G-61) Nôž určený na rôzne úlohy súvisiace s príprava jedá…
-24%Kasumi DAMASCUS vyrezávací nôž 16cm
Kasumi DAMASCUS rezbársky nôž 16cm Damaskové nože KASUMI sa vyrábajú v japonskom meste Seki. Každý nôž má na čepeli svoju unikátnu kresbu, ktorá vznikla kovaním 3…
-12%Úžitkový nôž Wusthof Classic 18/30,5 cm
predmetom ponuky je: Úžitkový nôž Wusthof Classic 18/30,5 cm Výrobca: Wusthof Kolekcia: Classic Dĺžka: 18cm Materiál: chróm-molybdén-vanádiová …
-13%WMF GRAND GOURMET kuchynský nôž 20cm GERMANY
WMF GRAND GOURMET kuchynský nôž 20cm PC Kuchársky nôž. Nôž krája surovú zeleninu, ovocie. Ideálne aj na krájanie tvrdých potravín, napríklad salám. Výhody: -…
-12%WUSTHOF CLASSIC Kuchynský nôž 18/30,5 cm
WUSTHOF CLASSIC Kuchynský nôž 18/30,5 cm Nôž nazývaný kuchynský alebo univerzálny nôž má dlhšiu a užšiu čepeľ ako kuchársky nôž. Funguje skvele pri krájaní mäsa, údenín, ale aj o…
-10%Wusthof Nôž na chlieb 23 cm - Classic
Wusthof Nôž na chlieb 23 cm - Classic Popis produktu Nôž na chlieb je určený na krájanie všetkých druhov čerstvého a chrumkavého chleba. Vďaka zúbkovanej čepeli získame p…
-28%Damaškový nôž na chlieb Samura 230 mm
Nôž na chlieb Damask Samura 230 mm Samura Zúbkovaná čepeľ je veľmi účinná v určitých situáciách: krájanie chleba, prerezávanie tvrdých šliach alebo mierne rozmraze…
Hodnotenie obchodu
Zobraziť viac