Farmaceutická sukralóza 600x sladšia ako cukor 1000g
Tovar bol pridaný do košíka.
Farmaceutická sukralóza 600x sladšia ako cukor 1000g
Tovar bol pridaný do košíka.

Farmaceutická sukralóza 600x sladšia ako cukor 1000g

Farmaceutická sukralóza 600x sladšia ako cukor 1000g

Kód tovaru: 13680536052

  • Kód výrobcu: 5904107777
  • Značka: Linia Plus
  • Obchodné meno: Sukralóza 600x sladšia ako cukor 1000g Liniaplus
  • Váha: 0,02 kg
  • Ďalšie vlastnosti: Bez laktózy, Kóšer, Nesulfidované, Nízky glykemický index, Nízka dráždivosť, Nízkotučné, Vhodné pre ketogénnu diétu, Raw (surové), Superpotraviny, Vegánske, Vegetariánske
  • Produkt neobsahuje: Protihrudkujúce látky, Farbivá, Cholesterol, Cukor, Droždie, Lepok, GMO, Vajcia, Konzervačné látky, Laktóza, Mliečne výrobky, Palmový olej, Orechy, Semená/osivo, Pšenica, Sójové bôby, Transmastné kyseliny (hydrogenované)
  • Hmotnosť produktu s obalom: 0,03 kg
  • Druh xylitolu: Iné
  • Jemne zrnitý: 100

POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky

219,80 € 180,24 € s DPH
Doprava zadarmo (Packeta, GLS, ParcelShop)
Skladom > 5 ks (dodanie 3 až 7 prac. dní)

POPIS PRODUKTU

100% koncentrát sukralózy. 600-krát 1000 g sladšie ako cukor 1000 g balenie napr. 50 g sukralózy má nula kalórií a = 30 kg cukru 5,99 PLN za 1 kg = 179,7 PLN a za 50 g zaplatíte približne 50 PLN O8

Molová hmotnosťbiely>

Apple.>Identifikačné

Číslo CAS

56038-13-2

PubChem

71485

[zobraziť]SMILES

[zobraziť]InChI

[zobraziť]Vlastnosti

[zobraziť v opačnom prípade

Nebezpečenstvo, údaje o 2 °C

<1000 hPa)

Multimédiá na Wikimedia Commons

Sukralóza (C12H19Cl3O8) – derivát sacharózy, v ktorom sú tri hydroxylové skupiny nahradené atómami chlóru u. Používa sa ako sladidlo, ktoré nedodáva telu kalórie, pretože sa nemetabolizuje. Distribuované na trhu s potravinami pod obchodným názvom Splenda[3]; tento produkt obsahuje 1,1 % sukralózy, ako aj maltodextrín a glukózu ako plnivá[4].

Sukralóza je asi 600-krát sladšia ako bežný cukor. Je všestrannejšie ako iné bežne používané sladidlo, aspartám, pretože je stabilné v širšom rozsahu teplôt a pH. Vďaka tomu sa dá použiť aj do pekárenských výrobkov a kyslých nápojov. Steviozidy - sladké zlúčeniny obsiahnuté v stévii - vykazujú podobnú tepelnú stabilitu a stabilitu pH. Samotná sukralóza nie je škodlivá, ale rozkladá sa na zlúčeniny, ktoré sú škodlivé pre ľudské telo: chlórglukózu a chlorofruktózu. Sú toxické, ale vo väčších množstvách ako tie, ktoré sa nachádzajú v potravinách. Asi 20 % sukralózy sa v tele rozloží [3], zvyšok sa vylúči v nezmenenej forme.

V roku 2008 Mohamed B. Abou-Donia a kolegovia publikovali výsledky výskumu sladidla Splenda na potkanoch, ktorý ukázal, že sukralóza, dokonca aj v množstvách nižších ako ADI = 5 mg/kg na deň, má škodlivý účinok [4]. Tento výskum bol v roku 2009 kritizovaný vedcami pridruženými k McNeil Nutritionals, distribútorom sladidla, a porotou 9 expertov menovaných McNeil Nutritionals. Kritické práce uvádzali významné metodologické nedostatky, nedostatočnú dokumentáciu vyvodených záverov a ich rozpor s inými štúdiami[5][6]. Obe strany sporu zotrvali na svojom stanovisku v listoch vydavateľovi časopisu Regulatory Toxicology and Pharmacology vydaného v roku 2012[7][8]. Následné štúdie na myšiach však zistili negatívny vplyv dlhodobej, pravidelnej konzumácie sukralózy na gastrointestinálny mikrobióm[9][10].

Sukralóza bola prvýkrát schválená na použitie v Kanade v roku 1991. Ďalšie krajiny, ktoré umožnili jeho použitie, boli: Austrália (1993), Nový Zéland (1996), USA (1998), Veľká Británia (2003) a celá Európska únia (2004). Do roku 2005 bola sukralóza schválená na použitie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Označené na potravinách kódom E955. Odporúčaný denný príjem bol stanovený na 5 (FDA) alebo 9 mg/kg telesnej hmotnosti (Health Canada) – od roku 2020[11].

Sukralóza bola prvýkrát pripravená v roku 1976 Shashikantom Phadisom, chemikom pracujúcim na Queen Elizabeth College v Londýne, ako súčasť grantu pre Tate & Lyle s.2Fagentucroin PLC.

počas reakcie. poznámky

  1. ↑ Sukralóza v katalógu Sigma-Aldrich.
  2. ↑ Merck SDS.
  3. ↑ Prejsť na: ab Pat Thomas, Life after aspartam, "The Ecologist", 35 (7), 2005 [archivované z 2008-10-09]. Preklad:Život po aspartáme, [archivované z 22. 6. 2006].
  4. ↑ Prejsť na: ab Mohamed B. Abou-Donia a kol., Splenda mení črevnú mikroflóru a zvyšuje črevný p-glykoproteín a cytochróm p-450 u samcov potkanov, Journal of Toxicology a Environmental Health. Časť A", 71 (21), 2008, s. 1415 – 1429, DOI: 10.1080/15287390802328630, PMID: 18800291 (angl.).
  5. ↑ V. Lee GrotzMrotzralose of the toxics and safety overview, s. Ian, C. farmakológia: RTP”, 55 (1), 2009, s. 1–5, DOI: 10.1016/j.yrtph.2009.05.011, PMID: 19464334 (eng.).
  6. ↑ Regulatory male David Brusick et al., Toratxple panel report on S55 (1), 2009, s. 6–12, DOI: 10.1016/j.yrtph.2009.06.013, PMID: 19567260.

PODOBNÉ PRODUKTY

Hodnotenie obchodu

4,8 Počet hodnotení: 87
Zákazník | 11. 5. 2023 05:41
Spokojnosť
Zákazník | 25. 3. 2023 16:26
rýchle a presné doručenie tovaru
Zákazník | 26. 2. 2024 09:52
Tovar som dostala bezchybne a ceľkom rýchlo.
Zákazník | 26. 11. 2023 11:57
Som spokojný, tovar dorazil v termíne, cena super, komunikácia s obchodom tiež, objednávam znovu

Zobraziť viac