Okrúhla forma na syr 10x10x9,5 300g
Okrúhla forma na syr 10x10x9,5 300g
Kód tovaru: 7054305167
- Kód výrobcu: 411311
- Značka: Browin
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
-
Sprostredkovanie tovaru z Poľska
-
Rýchle doručenie a doprava zadarmo
-
Výber z 15 miliónov produktov
-
Kvalita a dôvera bez rizika
Okrúhla forma na výrobu syra 10x10x9,5, 300 g
Forma na výrobu syra okrúhla, hmotnosť 60 g
Univerzálna forma na výrobu syra na domácu výrobu syra.
Pomocou tejto formy sa získa cylindrický syr s hmotnosťou 300 g.
Grúhla forma na syr s hmotnosťou 60 g
Univerzálna forma na výrobu syra na domácu výrobu syridla.
Pomocou tejto formy sa získa valcovitý syr s hmotnosťou 300 g.
Veľmi odolný, vyrobený z trvanlivého materiál certifikovaný pre styk s potravinami.
Formu je možné použiť s dreveným lisom na syry 411350. Forma má otvory, cez ktoré odteká srvátka, a nožičky, ktoré zabraňujú tomu, aby sa kvapkajúca tekutina dotkla syra.
Šírka produktu: 10 cm
Hĺbka produktu: 10 cm
Výška produktu: 9,5 cm
Recept na syr FETA
Syrové suroviny :
3 l plnotučného kravského alebo ovčieho mlieka (nie UHT)
1 polievková lyžica prírodného jogurtu so živými bakteriálnymi kultúrami
Browin mikrobiologické syridlo (1g/100 l)
Brwin chlorid vápenatý (20-30 g/100 l mlieka)
0,5 lyžičky soli
Zložky na soľanka:
5 lyžičiek morskej soli na každých 0,5 l srvátky alebo vody
Príprava:
1. Zahrejte mlieko na 40 C. Pridajte jogurt, premiešajte, prikryte a nechajte na teplom mieste asi 1 hodinu.
2. Pridáme chlorid vápenatý rozpustený v malom množstve prevarenej vychladnutej vody a premiešame. Nechajte 10 minút.
3. Potom pridajte syridlo, vopred rozpustené v 50 ml vody pri 37-38 C. Dôkladne premiešajte. Nechajte všetko cez noc.
4. Vzniknutú zrazeninu nakrájajte na kocky cca 3,5-4 cm a odložte na cca 20 minút.
5. Po uplynutí tejto doby preložte tvaroh na gázu a zaveste ju, aby samovoľne odtiekla.
6. Precedenú srvátku nechajte na prípravu nálevu. Uchovávajte ho v chladničke.
7. Po scedení syr rukami jemne rozotrite na kúsky, pridajte pol lyžičky soli a premiešajte.
8. Potom vložte syr spolu so syrovou utierkou do tvarohovej formy a zaťažte niečím ťažkým alebo použite lis na syr. Cez noc vytlačte syr.
9. Po uplynutí tejto doby vyberte syr z formy. Nakrájajte ho na kúsky a namočte do slaného nálevu v chladničke asi 2 dni. Ak je syr príliš slaný, namočte ho do prevarenej studenej vody, kým nedosiahnete požadovanú chuť.
10. Recept na soľanku - na každých 0,5 l vody alebo srvátky pridajte 5 lyžičiek morskej soli.
11. Syr skladujte v chladničke.
DOMÁCI SYR S BYLINKAMI
Zloženie:
Nízkopasterizované mlieko alebo kravské mlieko
Bakteriálne kultúry alebo prírodný jogurt so živými kultúrami baktérií mliečneho kvasenia
Chlorid vápenatý (20-30 g/100 l mlieka)
Mikrobiologické syridlo (1 g/100 l mlieka)
Bylinky alebo iné prísady, napr. vločky papriky, sušené paradajky, čierny rasca, čierny sezam, čerstvo mletá červená paprika, provensálske bylinky, olivy, vlašské orechy, sušené brusnice
Ako pripraviť:
p>
1. Zahrejte mlieko na 37-38 C.
2. Do mlieka pridáme primerané množstvo chloridu vápenatého rozpusteného v malom množstve prevarenej vody a premiešame. Nechajte 10 minút.
1. Mlieko ochutíme primeraným množstvom bakteriálnych kultúr alebo jogurtu, jemne premiešame, prikryjeme a necháme na teplom mieste asi 1 hodinu kysnúť.
3. Potom pridajte primerané množstvo syridla, vopred rozpusteného v 50 ml vody pri 37-38 C, premiešajte a nechajte vytvoriť kompaktnú zrazeninu (cca 50-70 min). Výslednú zrazeninu nakrájajte na 2 cm kocky.
4. Nechajte pôsobiť 15 minút, potom rozdrvte rukami. Počkajte ďalších 15 minút a znova nakrájajte.
5. Potom jemne a pomaly zohrejte zrno na 40 C.
6. Prípadne pridajte do zrna svoje obľúbené bylinky alebo iné prísady.
7. Pripravenú syrovú hmotu vložíme do utierky na cca 1 hodinu odkvapkať (odkvapkanú srvátku nevyhadzujeme!), potom preložíme do tvarohovej formy a ešte 1 hodinu utlačíme lisom na syr. Po scedení syr vyberieme z formy, posypeme soľou alebo vložíme na 1 hodinu. do soľanky.
8. Po uplynutí tejto doby položte syr na dosku a vložte do chladničky, kým úplne nevyschne a nevytvorí kôrku, alebo ho polejte vrstvou oleja (ľanového, olivového) a posypte vrstvou obľúbených byliniek.
Recept na nálev: Zmiešajte 1 liter srvátky, 1 liter vody a 0,5 kg kamennej soli. Nálev by mal mať teplotu 5-15 C.
Syr Gouda
Zloženie:
10 l čerstvého alebo pasterizovaného mlieka (nie UHT)
Bakteriálne kultúry alebo 2-3 polievkové lyžice prírodného jogurtu so živými kultúrami baktérií mliečneho kvasenia
2-3 g Browin chloridu vápenatého
0,1 g Browin mikrobiologického syridla
Ako to urobiť:
2. Zahrejte mlieko na 33 C.
3. Dochutíme primeraným množstvom bakteriálnej kultúry alebo jogurtu. Jemne premiešajte,
zakryte a nechajte na teplom mieste asi 1 hodinu.
4. Dodaj chlorid vápenatý rozpustený v malom množstve vody, premiešať. Nechajte
10 minút
5. Potom pridajte syridlo, vopred rozpustené v 50 ml vody pri
37-38 C. Dôkladne premiešajte. Počkajte 50-70 minút, kým sa vytvorí kompaktná zrazenina. Po uplynutí tejto doby tvaroh nakrájajte na 1-1,5 cm kocky.
6. Nechajte zrno 15-20 minút, potom vylejte približne 10-20% srvátky. Namiesto zliatej srvátky pridajte rovnaké množstvo vody pri 30 °C a stále zľahka miešajte.
7. Potom opatrne a pomaly ohrievajte zrno na 48-53 C za stáleho miešania.
8. Počkajte 15 – 20 minút, kým sa syr usadí, a vylejte všetku srvátku.
9. Jemne ručne premiešajte syr.
10. Potom preložte do syrovej utierky a/alebo syrovej formy, vložte do lisu na syr
a nechajte lisovať 12-16 hodín pri izbovej teplote.
11. Po uplynutí tejto doby vyberte syr z formy alebo šálu, vložte ho do slaného nálevu (1,5 litra vody 5-
15 C + 5 lyžíc soli) a nechajte 2-3 dni.
. p>
12. Potom vyberte syr z nálevu, položte ho na papierovú utierku a tanier alebo postáť.
Nechajte ho odkvapkať a sušiť 2-3 dni pri izbovej teplote. Pre rovnomerné výsledky otočte syr dvakrát
denne. Potom syr uložte do chladničky.
13. Syr by mal zrieť cca 4 týždne pri teplote 12-16 C.
KORYCIŃSKI SYER
Zloženie:
3 l nepasterizovaného mlieka, najlepšie rovno z kravy
Chlorid vápenatý (20-30 g/100 l mlieka)
Mikrobiologické syridlo (1g/100 l)
Príprava:
1. Do mlieka zahriateho na 30 °C pridajte príslušné množstvo chloridu vápenatého, vopred rozpusteného v malom množstve prevarenej vody. Premiešame a necháme 10 minút pôsobiť. 2. Potom zohrejte mlieko na 37-38 C a pridajte primerané množstvo syridla, vopred rozpusteného v 50 ml vody pri 37-38 C. Dôkladne premiešajte. Zastavte miešanie a počkajte 50-70 minút, aby sa vytvorila kompaktná zrazenina. 3. Vzniknutú zrazeninu nakrájajte na kocky cca 1-1,5 cm. Pripravené zrno jemne premiešame a asi po 5 minútach preložíme dierovanou lyžicou do formy vystlanej syrovou utierkou. Nechajte syr 20-24 hodín. Každých pár hodín otočte, aby ste scedili. 4. Syr sa vytvára vlastnou váhou. Nelisujeme pomocou lisu. 5. Syr môžete na niekoľko hodín vložiť do slaného nálevu alebo ho zjesť čerstvý s bylinkami alebo sladký.
Kód výrobcu | 411311 |
Značka | Browin |
PACKETA - výdajné miesto
- Objednávky do 20€ (4,2€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 15 kg a do celkového obvodu balíka 2m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
GLS SR - kuriér
- Objednávky do 20€ (4,9€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 30 kg a do celkového obvodu balíka 3m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
GLS SR - Parcelshop
- Objednávky do 20€ (3,9€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 30 kg a do celkového obvodu balíka 3m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
PACKETA ČR - výdajné miesto
- Cena dopravy je 2,9 € a do 15 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
GLS ČR - kuriér
- Cena dopravy je 4,9 € a do 30 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
GLS ČR - Parcelshop
- Cena dopravy je 4,9 € a do 30 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
Vašou objednávkou sa zaoberáme až po prijatí platby na náš účet. Za tovar môžete vopred zaplatiť
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky do 20 €) - 30 % z ceny tovaru + poštovné 3,9 € + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 20 € do 300 €) - 30 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 300 €) - 50 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - plná čiastka - pri preberaní tovaru neplatíte nič navyše.
Vašu objednávku môžete uhradiť
- PREVODOM NA ÚČET
- VKLADOM NA ÚČET
- POŠTOVOU POUKÁŽKOU
Informácie o účte pre platbu
Meno a priezvisko: Milan Čelko KUPSITO
Tatra banka, a.s.
Hodžovo nám. 3
811 06 Bratislava
IBAN: SK1411000000002948180519
SWIFT / BIC: TATRSKBX<
Pri úhrade je nutné uviesť variabilný symbol = ČÍSLO OBJEDNÁVKY (bez VS nebude možné priradiť platbu k objednávke).
Ďakujem.
Zobraziť viac
PODOBNÉ PRODUKTY
Forma na syr SRDCE MALÉ na 80g
Syr tvorí srdce Umožňuje získať syr v tvare srdca s hmotnosťou asi 80 g Rozmery: výška 5 cm, šírka 6 cm Pri lisovaní syra je možné druhú formu použiť ako veko. Forma je vyrobená…
Forma na syr PERDERE 9,5x7cm domáci syr
Forma na syr PERDERE 9,5x7cm domáci syr Forma na syr PERDERE 9,5x7cm váha 20g Forma na syr PERDERE 9,5x7cm váha 20g Veľmi odolná, vyrobená z odolného materiálu schváleného pr…
-18%Tvarohová forma SCALZO 8x8cm domáci syr
Forma na syr SCALZO 8x8cm domáci syr Forma na syr SCALZO 8x8cm váha 13g Forma na syr SCALZO 8x8cm váha 13g Veľmi odolná, vyrobená z odolného materiálu s atestami pre styk s p…
Forma na syr PERDERE 12x6,3cm domáci syr
Forma na syr PERDERE 12x6,3cm domáci syr Forma na syr PERDERE 12x6,3cm váha 15g Forma na syr PERDERE 12x6,3cm váha 15g Veľmi odolná, vyrobená z odolného plastu s atestami pre…
-26%Forma na syr KRUHÁ na 300/400g
Okrúhla forma na 300/400 g Forma na rôzne druhy syra, syridla aj tvarohu, umožňuje vyrobiť syr s hmotnosťou 300 - 400 g Rozmery: výška 7 cm, priemer hore 9,5 cm, priemer dole 9,3 c…
-30%ŠTVEREC NA SYR LIŠ ŠTVORCOVÝ 60X60 syridlo
Syr 60x60cmUtierka je užitočná pri výrobe všetkých druhov syrov a tvarohu. Popruhy sú vyrobené z pružného polyetylénu v modrej farbe v súlade s bezpečnostnými požiadavkami. Naše…
-23%Forma na syr PERDERE 9,8x10cm domáci syr
Forma na syr PERDERE 9,8x10cm domáci syr Forma na syr PERDERE 9,8x10cm váha 21g Forma na syr PERDERE 9,8x10cm váha 21g Veľmi odolná, vyrobená z odolného plastu s atestami pre…
-19%Forma na výrobu syra KRUHÁ na 250g
Okrúhla forma na 250 gNa rôzne druhy syrov, syridlo aj tvaroh.Forma umožňuje výrobu syra o hmotnosti cca 250g.Rozmery: výška 5,2 cm, priemer hore 9 cm, priemer dole 8,1 cm Forma je…
-10%Forma na syr ricotta fi 6,5/10,5
FORMA NA RICOTTY SYR, Fi 6,5/10,5 na 400 g Použitie: Forma je určená na výrobu ricotty.Rozmery: vnútorný: ∅ 9,9/6,3 cm, výška 7,7 cm, vonkajší: ∅ 10,3 /6,7 cmvýška 7,8 cm.* Form…
-6%Okrúhla pleseň fi 7.5
FORMA NA SYR Fi 7,5 cm Použitie:Forma je určená na výrobu ricotty.Rozmery:Dĺžka: 8,3 cmŠírka: 8,3 cmVýška: 7,4 cm Popis produktu:Forma na domáci syr, ideálna najmä na syridlo…
Hodnotenie obchodu
Zobraziť viac