Bezkofeínová zrnková káva Guatemala Primavera Swiss Water 250 g
Bezkofeínová zrnková káva Guatemala Primavera Swiss Water 250 g
Kód tovaru: 14756757285
- Značka: Ingagi Coffee
- Druh: Kávové zrná
- Veľkosť balenia (g): 250 g
- Druh kávy: Arabica
- Kód výrobcu: 5905068088579
- Obchodné meno: KÁVA INGAGI
- Váha: 250 g
- Ďalšie vlastnosti: Bez laktózy, Nízky glykemický index, Nízkotučné, Vegánske, Vegetariánske
- Produkt neobsahuje: Protihrudkujúce látky, Farbivá, Cukor, Droždie, Lepok, GMO, Vajcia, Konzervačné látky, Laktóza, Mliečne výrobky, Palmový olej, Orechy, Semená/osivo, Pšenica, Sójové bôby, Transmastné kyseliny (hydrogenované)
- Stav balenia: Originál
- Kľúčové slovo: Kávové zrná švajčiarska voda, švajčiarsky vodný proces
- Krajina pôvodu: GUATEMALA
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Sladkosť cukríkov a medu. Krémové tóny mliečnej čokolády. Jemný ovocný broskyňový záver.
✅ 99 % bez kofeínu – Táto káva neobsahuje 99 % kofeínu, čo znamená, že je vynikajúcou voľbou pre ľudí, ktorí sa chcú tejto zložke vyhnúť alebo ju potrebujú vylúčiť zo svojho jedálnička .
✅ Swiss Water dekofeinačný proces - Proces dekofeinácie tejto kávy je založený na použití iba vody a vhodne zvolených teplotných a časových parametrov. Vďaka tomu je nielen efektívna, ale aj ekologická.
✅ Bez horkej pachute - Vďaka metóde Swiss Water nemá káva nepríjemnú horkú pachuť, ktorá často sprevádza bezkofeínové kávy. Prirodzená chuť kávových zŕn zostáva nedotknutá.
✅ Bezpečné pre zdravie – metóda Swiss Water je považovaná za najbezpečnejšiu pre zdravie. Nepoužívajú sa tu žiadne škodlivé chemikálie.
✅ Plná chuť: Táto jedinečná bezkofeínová káva je čistou esenciou 100% Arabiky. Vďaka tomu , zaisťuje plnú, rafinovanú chuť, ktorá je charakteristická pre tieto elitné zrná.
✅ Unikátna metóda spracovania: Naše kávové zrná bez kofeínu prechádzajú inovatívnym procesom Swiss Water, prírodným 100 % % bezchemická bezkofeinová metóda, zachovávajúca plnú chuť a vôňu pôvodných bôbov. Je to káva bez kofeínu, ktorá je stále plná originálnej chuti a arómy.
✅ Sila tmavého praženia: Zvýrazňuje hlboký, intenzívny charakter kávy, dodáva jej výraznosť a bohatosť arómy.
✅ Bohatstvo chuti: Pripravte sa na cukrovú a medovú sladkosť, krémové tóny mliečnej čokolády s jemným broskyňovým záverom.
✅ Všestrannosť varenia:Káva Guatemala Primavera bez kofeínu jedokonalá bez ohľadu na spôsob varenia, ktorý si vyberiete. Objavte jeho plnosť v kávovare na espresso, zažite jeho klasickú hĺbku v kaviarni alebo sa oddajte kreatívnym experimentom s Aeropressom. Každá metóda zvýrazní inú časť bohatosti jej chuťového profilu.
Ak hľadáte kávu výnimočnej kvality, bez kofeínu, ale s plným buketom chutí a vôní - Guatemala Primavera Swiss Water bez kofeínu káva je len pre vás. Urobte každý dúšok kávy jedinečným, dokonca aj bez kofeínu.
Čerstvo pražená káva Ingagi pre koho?
✅ milovníci espressa,
✅ profesionálni baristi,
✅ domáci baristi,
✅ zástancovia nekompromisnej kvality,
✅ hľadači nových vôní a chutí,
✅ nadšenci zaujímavých odrôd, moderného a inovatívneho spracovania kávových zŕn,
✅ všetci, ktorí sú ochotní experimentovať s alternatívnymi metódami varenia,
✅ kaviarne, ktoré sa zameriavajú na vysokú kvalitu produkty, ktoré ponúkajú
Aké kávy môžem variť so zrnkami Ingagi Coffee?
Naše čerstvo pražené zrná sú ideálne na varenie: espresso a prípravu kávy na jeho základe - Americano a mliečne kávy: cappuccino, cafe latte, caffè mocha.
Máme tiež široký sortiment svetlo pražených zŕn, ktoré sú ideálne na varenie filtrovanej kávy.
Ako variť kávu Ingagi?
Naše kávy je možné pripraviť všetkými spôsobmi varenia. Vyberte si vhodný typ zŕn. V závislosti od stupňa praženia zŕn a jemnosti mletia je možné naše kávy pripraviť:
Tmavý a stredný stupeň praženia zŕn:
✅ w kávovary na espresso a portafiltre,
✅ v kávovaroch,
✅ priamo v šálke zaliatím vody na mletú kávu s teplotou 85 - 91 stupňov C.
Stredné a ľahké praženie, ideálne na varenie pomocou alternatívnych metód:
✅ odkvapkávanie/prenášanie
✅ aeropress
✅ kelímok (turecká káva)
Ingagi Stupne praženia kávy.
1️⃣ Jasné. Ideálne pre alternatívne spôsoby varenia.
2️⃣ Stredné. Ideálne na prelievanie a kanvice na kávu.
3️⃣ Tmavé. Ideálne pre prístroje na prípravu espressa a kávovary.
Aký stupeň praženia kávy by ste mali zvoliť pre espresso?
Na prípravu espressa je najlepšie zvoliť tmavé a stredne pražená káva. Svetlo pražené zrná sa vyznačujú vysokou kyslosťou, čo v prípade espressa nie je žiadúce. Stredne pražené kávy sa vyznačujú dokonalou rovnováhou medzi sladkosťou a tónmi typickými pre danú odrodu. Tmavo pražené kávy sú však bohaté na tóny tmavej čokolády, orechov a karamelu, bez kyslosti.
Ingagi Stupne mletia kávy:
1️⃣ Jemné do Automatického prístroja na espresso.
2️⃣ V poriadku do Kávovaru.
3️⃣ Stredne jemné na varenie v Aeropresse.
4️⃣ Stredné na varenie v režime Odkvapkávanie/prenášanie. b>
5️⃣ Hustána varenie v parenia in French press.
Aký stupeň mletia kávy by ste si mali zvoliť na prípravu espressa?
Všeobecným pravidlom je, že čím kratšie je káva v kontakte s vodou, tým lepšie by mala byť mletá na jemnejšie. Kávu na espresso pomelte najemno, ale nie na prášok. Pod prstami by ste mali cítiť jemné zrnká kávy. Vďaka tejto mletej káve sa v banke kávovaru vytvorí primeraný tlak a voda bude rovnomerne prenikať cez pomleté zrná.
Prečo je Ingagi Coffee dobrá?
✅ Ponúkame výberové kávy Arabica s doloženým zdrojom pôvodu.
✅ Dovážame zrná z celého sveta, vrátane: z Afriky, Ázie, Strednej Ameriky a Južnej Ameriky.
✅ Spolupracujeme s malými plantážami a podporujeme miestne farmy prevádzkujúce arabské kávové plantáže.
✅ V našej pražiarni sa kávové zrná pražia priebežne v malých dávkach.
✅ Kávu pražíme v bubnových peciach pomocou vyvinutých senzorických profilov na extrakciu kávy zo zrna. jeho potenciál: aróma, sladkosť, tóny.
✅ Máme tieto certifikáty: Rainforest Alliance a niektoré z nami ponúkaných káv sa vyrábajú pomocou švajčiarskej vody a Swiss Water Organic technology.
✅ Sme členom Asociácie špeciálnej kávy.
Otázky týkajúce sa kávy, ktoré nám kladiete najčastejšie:
Koľko gramov kávy by ste mali použiť na uvarenie obľúbeného nápoja?
✅ Jednorazové espresso – 7 – 12 gramov kávy
✅ Dvojité espresso - 14 - 21 gramov kávy
✅ Kávovar - na okraj sitka nasypte správne namletú kávu bez toho, aby ste ho utláčali
✅ Prenos/odkvapkávanie – 6 – 6,5 gramov kávy na 100 ml vody
Aká by mala byť teplota vody na varenie kávy?
Pamätajte si! Káva nemá rada vriacu vodu. Optimálna teplota na varenie kávy je 88 - 94 stupňov C. To je teplotný rozsah, v ktorom po uvarení kávy vytiahneme všetky chute v nej obsiahnuté. V tomto teplotnom rozsahu varíme kávu alternatívnymi metódami, ako sú: drip, chemex, aeropress. Espresso sa však varí pri teplote nad 90 stupňov C (maximálne 94 stupňov C).
Aký je obsah kofeínu v káve?
Obsah kofeínu sa líši v závislosti od druhu. kávu. Arabica obsahuje 1 – 1,5 % kofeínu, čo je oveľa menej ako Robusta, v ktorej sa obsah kofeínu pohybuje od 1,8 – 4,0 %.
Obsah kofeínu v jednotlivých kávových nápojoch bude nasledovný:
✅ cold brew – (za studena varená káva) obsahuje až 150 mg kofeínu v 200 ml,
✅ 25 ml šálky espressa (jedno espresso) – poskytuje približne 40 – 65 mg kofeínu,
✅ kávy na báze espressa – (mliečne kávy; cappuccino, latte macchiato) budú obsahovať rovnakú dávku kofeínu ako espresso použité na jeho prípravu),
✅ dvojitá espresso až 130 mg kofeínu v jednej porcii kávy,
✅ tradične varená káva - množstvo kofeínu je od 70 mg do 140 mg v 220 mlnápoje,
✅ káva z prekvapkávacieho kávovaru - je to 60-135 mg kofeínu v 125 ml,
✅ krozpustná káva 200 ml – poskytuje od50 mg až 80 mg kofeínu,
✅ káva bez kofeínu – obsahuje od 10 mg až 14 mg kofeínu v 250 ml nálevu.
Aký stupeň praženia kávy zvoliť pre espresso?
Na prípravu espressa je najlepšie zvoliť tmavú a stredne praženú kávu. Svetlé pražené zrná sa vyznačujú vysokou kyslosťou, ktorá nie je žiadúce v prípade espressa. Stredne pražené kávy sa vyznačujú dokonalou rovnováhou medzi sladkosťou a tónmi typickými pre danú odrodu. Tmavo pražené kávy sú na druhej strane bohaté na tóny tmavej čokolády, orechov a karamelu, bez kyslosti.
Aký stupeň praženia kávy by ste si mali zvoliť pre prelievanie?
Sľahšie pražené kávy fungujú najlepšie v kávovare na prelievanie. Káva pražená v svetlom profile prinesie to najlepšie z nej: kvetinové a ovocné tóny, jemnú sladkosť a kyslosť.
Prečo je káva kyslá?
Je dôležité pochopiť rozdiel medzi kyslou kávou a kyslosťou kávy.
Kyslosť kávy je najžiadanejším javom. Ušľachtilá Arabica, ktorá obsahuje viac ovocných tónov, bude mať vyššiu kyslosť ako Robusta, ktorá má oveľa viac horkosti.
Dobrá kyslosť prehlbuje chuťový profil nálevu a zmyslový zážitok. Kyslosť robí kávu nielen osviežujúcou a šťavnatou, ale „posilňuje“ aj ostatné chute – zvýrazňuje sladkosť a ovocné tóny.
Čo teda môže spôsobiť kyslosť kávy – nepríjemná, sťahujúca, sťahujúca chuť, často až ťažká prehltnúť?
✅ Nekvalitné kávové zrná - nezrelé, s chybami, ako sú choroby, plesne alebo mechanické poškodenia,
✅ Zastaraná káva -nepríjemne kyslá káva jetiež vplyv príliš dlhej doby skladovania a chemických procesov vyskytujúcich sa v káve. Kávové zrná majú vysoký obsah tuku, ktorý časom žlukne. Oxidačným procesom vzniká kyselina chlorogénová. Kávy obsahujúce túto látku budú mať vždy kyslú chuť
✅ Zanedbávanie kávovaru - neznesiteľnú kyslú chuť kávy môže spôsobiť aj zlý stav kávovaru použiť na varenie piva. Keď do kávovaru nalejeme vysoko mineralizovanú vodu, minerály sa usadzujú vo vnútri prístroja. Vodný kameň vo vnútri kávovaru pozostáva prevažne z vápnika, ktorý má slano-kyslú chuť a v spojení s kávou sa stáva ešte sťahujúcejším, sťahujúcim a nepríjemným,
✅ Proces varenia kávy - stojí za to vedieť, že aj kvalitná fazuľa môže mať nepríjemnú chuť, ak sa uvarí nesprávnym spôsobom. Pri varení kávy dbajte najmä na:
- teplotu vody -príliš nízka môže spôsobiť neznesiteľnú kyslú chuť,
- stupňové mletie káva -príliš hrubé častice môžu zvýšiť kyslosť,
- doba lúhovania -príliš krátko uvarená káva môže chutiť nepríjemne,
- množstvo kávy v porcii.
Čo znamená označenie microlot, single origin a blend v popise kávy?
✅ Microlot -sú to zrná s jedinečnými vlastnosťami, ktoré sa vyskytujú na jednej plantáži. Kolekcia takýchto zŕn sa nazýva mikrolot (lot v angličtine znamená „porcia“ alebo „dávka“
✅ Single origin znamená „jeden zdroj“ (nazývajú sa aj špeciálne kávy) - ide o homogénne kávy pochádzajúce z jedného, presne vymedzeného miesta. Pojem popisujúci tento druh kávy je široký a môže znamenať kávu pochádzajúcu nielen z jednej krajiny, ale aj z tej istej plantáže či dokonca z jedného zberu
✅ Zmes - je zmes dvoch alebo viacerých káv, z ktorých každá pochádza z iného regiónu.
Prečo je metóda Swiss Water používaná na bezkofeínovú kávu najbezpečnejšia a najekologickejšia?
Swiss Water Process® je patentovaná metóda bez kofeínu, ktorá využíva iba vodu na odstránenie 99,9 % obsahu kofeínu v káve, pričom si zachováva všetky svoje pôvodné vlastnosti. Proces využíva čas a teplotu okrem vody.Proces Swiss Water®je ekologická a bezpečná dekofeinácia kávy bez použitia chemikálií.
Čo je to zrno peaberry?
Peaberries fazuľa je zrno okrúhleho tvaru, ktoré je výsledkom osamelého rastu semien v kávovej čerešni. Najbežnejšia forma kávových plodov má dve semená, ktoré sú proti sebe rovným povrchom, ale niekedy kvôli anomáliám iba jedno guľovité semienko rozvíja. Brusnice tvoria približne 5 % starostlivo vybraných plodín najvyššej kvality. Hrušky sa vyznačujú vyššou hustotou, plnšou a sladšou chuťou.
Naozaj bezkofeínová káva neobsahuje kofeín?
Napriek svojmu názvu nie je káva bez kofeínu 100% bez kofeínu. Aby bola káva považovaná za bezkofeínovú, musí sa z nej odstrániť najmenej 97 % kofeínu. Najbezpečnejšou a najekologickejšou metódou odstraňovania kofeínu z kávy je metóda Swiss Water®, vďaka ktorej sa zo zŕn odstráni 99,9 % kofeínu.
PODOBNÉ PRODUKTY
MK Cafe Mildano mletá káva bez kofeínu 250 g
Mletá bezkofeínová káva MK Cafe Mildano 250 g MK Cafe Mildano - bezkofeínová kávaJe to prírodná bezkofeínová káva s plnou chuťou a arómou.Vhodná ako do espresso kávovaru, tak aj…
-19%MK Cafe Mildano mletá káva bez kofeínu 250 g
Mletá bezkofeínová káva MK Cafe Mildano 250 g MK Cafe Mildano - bezkofeínová kávaJe to prírodná bezkofeínová káva s plnou chuťou a arómou.Vhodná ako do espresso kávovaru, tak aj…
-7%MK Cafe Mildano mletá káva bez kofeínu 250 g
Mletá bezkofeínová káva MK Cafe Mildano 250 g MK Cafe Mildano - bezkofeínová kávaJe to prírodná bezkofeínová káva s plnou chuťou a arómou.Vhodná ako do espresso kávovaru, tak aj…
-26%MK Cafe Mildano mletá káva bez kofeínu 250 g
Mletá bezkofeínová káva MK Cafe Mildano 250 g MK Cafe Mildano - bezkofeínová kávaJe to prírodná bezkofeínová káva s plnou chuťou a arómou.Vhodná ako do espresso kávovaru, tak aj…
-15%INKA BIO špaldová káva s figami 100g
Hedgehog Dyzio z obchodu naturalnosci-pl predstavuje produkt: INKA BIO špaldová káva s figami 100g 5901154046423 Bio Špaldová instantná cereálna káva s figami od Inka. Zloženie: …
-15%Lavazza DEK bez kofeínu mletá 250g
Lavazza DEK bez kofeínu mletá 250g Lavazza DEK bezkofeínová mletá káva 250g 【Minimálne do konca: 30/11/2023】 Lavazza Dek je zmes Arabiky (60 %) a Robusty (40 %), stredne pražená. Z…
-14%Bezkofeínová mletá káva LAVAZZA DEK 0,25 kg
Lavazza Dek v 0,25 kg balení je unikátna bezkofeínová zmes zŕn Arabica (60%) a Robusta. Vyznačuje sa príjemnou, sladkou chuťou s výraznými tónmi kvetov a sušeného ovocia a plnou ar…
Lavazza Dek 250g mletá káva bez kofeínu
Lavazza Dek 250 g mletá káva bez kofeínu Lavazza Dek je zmes Arabiky (60 %) a Robusty (40 %), stredne pražená. Zachováva si vôňu a chuť pravej kávy, aj keď bola zbavená kofeínu.…
-22%COSTA Káva bez kofeínu KÁVA MLETÁ 200G
COSTA Coffee Mletá káva BEZ KOFEÍNU 200GMletá káva bez kofeínu Costa Coffee Decaf Blend Stupeň praženia tejto kávy umožnil zdôrazniť jemnú arómu čerstvo praženej kávy v espresse aj…
Alternatíva kávy z koreňa púpavy
Alternatíva kávy z koreňa púpavy 150 g Zdraviu prospešné vlastnosti púpavy sú známe už od r storočia. Poľské plodiny púpavy sú cenené v Európe a Amerike Sever a juh a Ázia. Naša ká…
Hodnotenie obchodu
Zobraziť viac