Švédsky hustomer cukru
Švédsky hustomer cukru
Kód tovaru: 13323723347
- Značka: Ares
- Kód výrobcu: ARE-S-009
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
-
Sprostredkovanie tovaru z Poľska
-
Rýchle doručenie a doprava zadarmo
-
Výber z 15 miliónov produktov
-
Kvalita a dôvera bez rizika
➡️ Profesionálny švédsky merač cukru (hustomer) na stupnici Oeschle (Oe). Je to najdôležitejšie zariadenie pri domácej výrobe alkoholu. Hustomer, tiež známy ako hustomer, cukoromer a eschlemeter, je mimoriadne užitočné sklenené zariadenie na meranie obsahu cukru vo vodných roztokoch. Pomocou hustomeru si ľahko a pohodlne skontrolujete, či šarža kvasí alebo prestala, aký % obsah bude v šarži po vykvasení, prípadne ľahko určíte, aký typ vína ste dostali.
➡️ Cukoromer má Oeschlovu stupnicu -12 až +120 – stupnicu hustoty roztoku udávanú v Oeschleových jednotkách (Oe). Pre vodu pri 20*C je to 0,00 Oe a hustota v g/ml podľa vzorca Oe/1000 + 1 = 1,000 g/ml. Cukor zvyšuje hustotu vodného roztoku a alkohol ju znižuje. Voda, ako už bolo spomenuté, má hustotu 1,00 g/ml a alkohol má hustotu 0,79 g/ml. Keď zmes kvasí, množstvo cukru, ktorý sa premieňa na alkohol, klesá (cukor je ťažší ako voda a alkohol je ľahší), takže hustota roztoku klesá a hodnota Oeschle klesá, to znamená, že hustomer klesá hlbšie do kvapaliny. Najčastejšie, keď začne kvasenie stolového vína, ukazuje na stupnici hodnotu približne 75, t.j. veľa cukru (cca 4,5 kg v 23L dávke). Počas fermentácie sa cukor spotrebuje a hustomer klesne hlbšie. Po ukončení fermentácie by mala ukazovať hodnotu pod nulou, teda približne -5 až -10. Ak je údaj vyšší, znamená to, že víno ešte kvasí alebo sa kvasenie zastavilo.
➡️ Na výpočet potenciálneho obsahu alkoholu vo víne po vykvasení použite nižšie uvedené vzorce, pretože víno má nadhodnotená hustota v dôsledku prítomnosti ďalších prísad, ktoré narúšajú jednoduchý výpočet, napr. neskvasiteľné cukry.
➡️ Výpočet % obsahu alkoholu vo víne po vykvasení:
ak bol počiatočný údaj cukromeru 75 a konečný údaj (po fermentácii) -5 (celkom 80), potom sa hodnota 80 vydelí 7,5 = 10,6 % obj. alkoholu.
➡️ Ako vykonávať merania cukromerom
Merania sa vykonávajú najjednoduchšie priamo v kvasnej nádobe alebo v odmerke. Je ťažké robiť merania v odmerkách, aby sa hustomer neprilepil na stenu odmerného valca, preto musíte zvoliť väčšie odmerky, 250 ml alebo 500 ml. Hustomer musí voľne plávať bez toho, aby sa prilepil na steny nádoby, a odčíta sa horný meniskus. Pred odčítaním musíte hustomerom energicky otáčať, aby ste sa zbavili plynových bublín uvoľnených pri kvasení, ktorých je v mušte veľa a ktoré sa prilepia na ponorenú časť hustomera a zdvihnú ho. Ovládanie hustomerom - pri teplote 20*C by mala vo vode ukazovať 0.
➡️ Stanovenie momentu ukončenia kvasenia cukromerom
Aby ste si boli istí, že nastavená hodnota ukončila fermentáciu, mali by ste jeden deň vykonať dve merania. Ak sú 2 následné merania v priebehu 1 dňa rovnaké, znamená to, že kvasenie sa zastavilo.
Cukoromer má Oeschlovu stupnicu -12 až +120 - stupnicu hustoty roztoku udáva sa v jednotkách Oeschle (Oe). Pre vodu pri 20*C je to 0,00 Oe a hustota v g/ml podľa vzorca Oe/1000 + 1 = 1,000 g/ml. Cukor zvyšuje hustotu vodného roztoku a alkohol ju znižuje. Ako už bolo spomenuté, voda má hustotu 1,00 g/ml a alkohol má hustotu 0,79 g/ml. Keď zmes kvasí, množstvo cukru, ktorý sa premieňa na alkohol, klesá (cukor je ťažší ako voda a alkohol je ľahší), takže hustota roztoku klesá a hodnota Oeschle klesá, to znamená, že hustomer klesá hlbšie do kvapaliny. Najčastejšie, keď začne kvasenie stolového vína, ukazuje na stupnici hodnotu približne 75, t.j. veľa cukru (cca 4,5 kg v 23L dávke). Počas fermentácie sa cukor spotrebuje a hustomer klesne hlbšie. Po ukončení fermentácie by mala ukazovať hodnotu pod nulou, teda približne -5 až -10. Ak je nameraná hodnota vyššia, znamená to, že víno stále kvasí alebo sa kvasenie zastavilo.
Na výpočet potenciálneho obsahu alkoholu vo víne po fermentácii použite nižšie uvedené vzorce, pretože víno má nadhodnotené hustota v dôsledku prítomnosti ďalších prísad, ktoré narúšajú jednoduchý výpočet, napr. neskvasiteľné cukry.
➡️ Výpočet % obsahu alkoholu vo víne po vykvasení:
ak bola počiatočná hodnota cukromeru 75 a konečná hodnota (po fermentácii) -5 (súčet dáva 80), potom sa hodnota 80 vydelí 7,5 = 10,6 % obj. alkoholu.
➡️ Ako vykonávať merania cukromerom
Meranie sa robí najjednoduchšie priamo v kvasnej nádobe alebo v odmerke. Je ťažké robiť merania v odmerkách, aby sa hustomer neprilepil na stenu odmerného valca, preto je potrebné zvoliť väčšie odmerky, 250 ml alebo 500 ml. Hustomer musí voľne plávať bez toho, aby sa prilepil na steny nádoby, a odčíta sa horný meniskus. Pred odčítaním musíte hustomerom energicky otáčať, aby ste sa zbavili bubliniek plynu uvoľnených pri kvasení, ktorých je v mušte veľa a ktoré sa prilepia na ponorenú časť.časti hustomera a zdvihne ho. Ovládanie hustomerom - pri teplote 20*C by mala vo vode ukazovať 0.
➡️ Stanovenie momentu ukončenia kvasenia cukromerom
Aby ste si boli istí, že nastavená hodnota ukončila fermentáciu, mali by ste jeden deň vykonať dve merania. Ak sú dve následné merania v priebehu 1 dňa rovnaké, znamená to, že zmes prestala kvasiť.
Značka | Ares |
Kód výrobcu | ARE-S-009 |
PACKETA - výdajné miesto
- Objednávky do 20€ (4,2€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 15 kg a do celkového obvodu balíka 2m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
GLS SR - kuriér
- Objednávky do 20€ (4,9€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 30 kg a do celkového obvodu balíka 3m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
GLS SR - Parcelshop
- Objednávky do 20€ (3,9€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 30 kg a do celkového obvodu balíka 3m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
PACKETA ČR - výdajné miesto
- Cena dopravy je 2,9 € a do 15 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
GLS ČR - kuriér
- Cena dopravy je 4,9 € a do 30 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
GLS ČR - Parcelshop
- Cena dopravy je 4,9 € a do 30 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
Vašou objednávkou sa zaoberáme až po prijatí platby na náš účet. Za tovar môžete vopred zaplatiť
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky do 20 €) - 30 % z ceny tovaru + poštovné 3,9 € + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 20 € do 300 €) - 30 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 300 €) - 50 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - plná čiastka - pri preberaní tovaru neplatíte nič navyše.
Vašu objednávku môžete uhradiť
- PREVODOM NA ÚČET
- VKLADOM NA ÚČET
- POŠTOVOU POUKÁŽKOU
Informácie o účte pre platbu
Meno a priezvisko: Milan Čelko KUPSITO
Tatra banka, a.s.
Hodžovo nám. 3
811 06 Bratislava
IBAN: SK1411000000002948180519
SWIFT / BIC: TATRSKBX<
Pri úhrade je nutné uviesť variabilný symbol = ČÍSLO OBJEDNÁVKY (bez VS nebude možné priradiť platbu k objednávke).
- dlhšia doba dodania
Zobraziť viac
PODOBNÉ PRODUKTY
Obsah alkoholu od 0 do 95 %
Alkohomer s teplomerom Ukazovateľ obsahu alkoholu od 0 do 95 %, s teplomerom, na čistý alkohol, sklenená skúmavka Presné meranie - Alkoholomer umožňuje presné me…
Vinomer s teplomerom v plastovej skúmavke
Vinomer s teplomerom v plastovej skúmavke Browin 405562 Na meranie cukru a určenie potenciálneho obsahu alkoholu - hustomer užitočný na varenie vína a mladiny, rozsah…
-13%Vinomer s teplomerom v plastovej skúmavke
Vinomer s teplomerom v plastovej skúmavke Browin 405562 Na meranie cukru a určenie potenciálneho obsahu alkoholu - hustomer užitočný na varenie vína a mladiny, rozsah…
-22%Vinomer (cukoromer) meranie koncentrácie cukru 0-24B
Vínometer (cukoromer) - meranie koncentrácie cukru Na meranie cukru a určenie potenciálneho obsahu alkoholu - hustomer užitočný pri varení vína a sladiny, rozsah: 0 …
-7%Medovka
Ponúkame MEDOMETER - VEĽMI DOBRÝ POĽSKÝ VÝROBOK! Na czwórniak, trioniak a dwójniak - hustomer na nastavenie domácej medoviny s rozsahom koncentrácie cukru vyznačeným…
-11%INDIKÁTOR OBSAHU ALKOHOLU 40-100% alkoholomer
UKAZOVATEĽ OBSAHU ALKOHOLU 40-100% SO SKLENÝM MUŽOM Hlavnými prvkami meradla sú: skúmavka a plavák s vhodne vyznačenou stupnicou od 40 do 100% objemu alkoholu. Tieto zariadenia s…
-10%MERAČ ALKOHOLU INDIKÁTOR OBSAHU ALKOHOLU 40555
Alkoholomer – ukazovateľ obsahu alkoholu Značka: Browin Kód produktu: 405552 Rozmery : <…
-14% DOPRAVA ZADARMOCukoromer, ukazovateľ obsahu cukru 0 - 29°Blg, č. 405550, BROWIN
Cukoromer, indikátor obsahu cukru 0 - 29°Blg, č. 405550, BROWIN Hyremeter na meranie koncentrácie cukru vyjadrenej v Ballingových stupňoch. Pre nastavenie…
-7%MERAČ ALKOHOLU INDIKÁTOR OBSAHU ALKOHOLU 40555
Alkoholomer – ukazovateľ obsahu alkoholu Značka: Browin Kód produktu: 405552 Rozmery : <…
-15% DOPRAVA ZADARMOVinomer s teplomerom v plastovej skúmavke
Vinomer / cukoromer s termínom. v plaste skúmavka --------------------- Vínomer/cukromer s teplomerom v plastovej skúmavke Na meranie cukru a určenie potenciálneh…
Hodnotenie obchodu
Zobraziť viac