INGAGI KÁVA CASCARA COSTARICA HACIENDA 200 g
Kód tovaru: 13129842871
INGAGI KÁVA CASCARA COSTARICA HACIENDA 200 g
Kód tovaru: 13129842871
- Značka: Ingagi Coffee
- Veľkosť balenia (g): 200 g
- Druh kávy: Arabica
- Kód výrobcu: 5907772036501
- Obchodné meno: KÁVA INGAGI
- Váha: 200 g
- Stav balenia: Originál
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
Cascara je sušená šupka z kávového ovocia s vysokou koncentráciou vitamínov a antioxidantov. Chuť a vôňa Cascary závisí od druhu kávy. Inak bude chutiť Cascara z Kostariky, inak cascara z Panamy a inak cascara z Rwandy. Infúzia Cascara pripomína sušené ovocie. Sobsahuje tóny medu, sušených sliviek, višní.
Cascara Costa Rica Hacienda je bohatým množstvom intenzívnych a osviežujúcich ovocných tónov obohatených o sladkosť medu a melónu.
Cascara Costa Rica Hacienda
✅ krajina pôvodu: Kostarika
✅ chuťová kategória: citrusy a kvety
✅ osviežujúce tóny ovocia obohatené o sladkosť medu a melónu, sladkosť a dezert,
b>
✅ poznámka - obsahuje kofeín cca 45 mg/250 ml nálevu
✅ odporúčanie na varenie - french press, aeropress, drip s ponorením (manuálny prenos )
Spôsob prípravy:
Zalejte horúcou vodou s príslušným množstvom Cascary – zvyčajne 7-8 g na 100 ml vody. Počkajte asi 4-6 minút.
V lete je ideálny na podávanie za studena. Dá sa pripraviť ako cold brew.
Čerstvo pražená káva Ingagi pre koho?
✅ milovníci espressa,
✅ profesionálni baristi,
✅ domáci baristi,
✅ priaznivci kvalita bez kompromisov,
✅ hľadači nových vôní a chutí,
✅ nadšenci zaujímavých odrôd, moderné a inovatívne spracovanie kávové zrná,
✅ všetci, ktorí sú ochotní experimentovať s alternatívnymi metódami varenia,
✅ kaviarne, ktoré sa zameriavajú na vysoká kvalita produktov, ktoré ponúkajú,
Ako pripraviť kávu Ingagi?
Naše kávy je možné pripraviť všetkými spôsobmi prípravy. Musíte si vybrať správny druh zŕn. V závislosti od stupňa praženia zŕn a jemnosti mletia je možné naše kávy pripraviť:
Tmavý a stredný stupeň praženia zŕn:
✅ w kávovary na espresso a portafiltre,
✅ v kávovaroch,
✅ priamo v šálke zaliatím vody na mletú kávu s teplotou 85 - 91 stupňov C.
Stredné a ľahké praženie, ideálne na varenie pomocou alternatívnych metód:
✅ odkvapkávanie/prenášanie
✅ aeropress
✅ téglik (turecká káva)
Ingagi Coffee Stupne praženia.
1️⃣ Jasné. Ideálne pre alternatívne metódy varenia.
2️⃣ Stredné. Ideálne na prelievanie a kanvice na kávu.
3️⃣ Tmavé. Ideálne pre prístroje na prípravu espressa a kávovary.
Aký stupeň praženia kávy by ste mali zvoliť pre espresso?
Na prípravu espressa je najlepšie zvoliť tmavé a stredne pražená káva. Svetlo pražené zrná sa vyznačujú vysokou kyslosťou, čo v prípade espressa nie je žiadúce. Stredne pražené kávy sa vyznačujú dokonalou rovnováhou medzi sladkosťou a tónmi typickými pre danú odrodu. Tmavo pražené kávy sú však bohaté na tóny tmavej čokolády, orechov a karamelu, bez kyslosti.
Ingagi Stupne mletia kávy:
1️⃣ Jemné do Automatického prístroja na espresso.
2️⃣ V poriadku do Kávovaru.
3️⃣ Stredne jemné na varenie v Aeropresse.
4️⃣ Stredné na varenie v režime Odkvapkávanie/prenášanie. b>
5️⃣ Hrubé na varenie vo French press.
Aký stupeň mletia kávy mám zvoliť na prípravu espressa?
Aký stupeň mletia kávy by ste mali zvoliť na prípravu espressa?
Všeobecným pravidlom je, že čím kratšie je káva v kontakte s vodou, tým jemnejšie by mala byť namletá. Kávu na espresso pomelte najemno, ale nie na prášok. Pod prstami by ste mali cítiť jemné zrnká kávy. Vďaka tejto mletej káve sa v banke kávovaru vytvorí primeraný tlak a voda bude rovnomerne prenikať cez pomleté zrná.
Prečo je Ingagi Coffee dobrá?
✅ Ponúkame výberové kávy Arabica s doloženým zdrojom pôvodu.
✅ Dovážame zrná z celého sveta, vrátane: z Afriky, Ázie, Strednej Ameriky a Južnej Ameriky.
✅ Spolupracujeme s malými plantážami a podporujeme miestne farmy prevádzkujúce arabské kávové plantáže.
✅ V našej pražiarni sa kávové zrná pražia priebežne v malých dávkach.
✅ Kávu pražíme v bubnových peciach pomocou vyvinutých senzorických profilov na extrakciu kávy zo zrna. jeho potenciál: aróma, sladkosť, tóny.
✅ Máme tieto certifikáty: Rainforest Alliance a niektoré z nami ponúkaných káv sa vyrábajú pomocou švajčiarskej vody a Swiss Water Organic technology.
✅ Sme členom Asociácie špeciálnej kávy.
Otázky týkajúce sa kávy, ktoré nám kladiete najčastejšie:
Koľko gramov kávy by ste mali použiť na uvarenie obľúbenýchtento nápoj?
✅ Jednorazové espresso – 7 – 12 gramov kávy
✅ Dvojité espresso – 14 – 21 gramov káva
✅ Kávovar - správne namletú kávu nasypte do okraja sitka bez toho, aby ste ho utláčali
✅ Prenášanie/ odkvapkávanie - 6 - 6,5 gramu kávy na 100 ml vody
Aká by mala byť teplota vody na varenie kávy?
Pamätajte si! Káva nemá rada vriacu vodu. Optimálna teplota na varenie kávy je medzi 88 a 94 stupňami Celzia.To je teplotný rozsah, v ktorom po uvarení kávy vytiahneme všetky chute v nej obsiahnuté. V tomto teplotnom rozsahu varíme kávu alternatívnymi metódami, ako sú: drip, chemex, aeropress. Espresso sa však varí pri teplote nad 90 stupňov C (maximálne 94 stupňov C).
Aký je obsah kofeínu v káve?
Obsah kofeínu sa líši v závislosti od druhu. kávu. Arabica obsahuje 1 – 1,5 % kofeínu, čo je oveľa menej ako Robusta, v ktorej sa obsah kofeínu pohybuje od 1,8 – 4,0 %.
Obsah kofeínu v jednotlivých kávových nápojoch bude nasledovný:
✅ cold brew – (za studena varená káva) obsahuje až 150 mg kofeínu v 200 ml,
✅ 25 ml šálky espressa (jedno espresso) – poskytuje približne 40 – 65 mg kofeínu,
✅ kávy na báze espressa – (mliečne kávy; cappuccino, latte macchiato) budú obsahovať rovnakú dávku kofeínu ako espresso použité na jeho prípravu),
✅ dvojitá espresso až 130 mg kofeínu v jednej porcii kávy,
✅ tradične varená káva - množstvo kofeínu je od 70 mg do 140 mg v 220 mlnápoje,
✅ káva z prekvapkávacieho kávovaru - je to 60-135 mg kofeínu v 125 ml,
✅ krozpustná káva 200 ml – poskytuje od50 mg do 80 mg kofeínu,
✅ káva bez kofeínu – obsahuje od 10 mg až 14 mg kofeínu v 250 ml nálevu.
Aký stupeň praženia kávy zvoliť pre espresso?
Na prípravu espressa je najlepšie zvoliť tmavú a stredne praženú kávu. Svetlé pražené zrná sa vyznačujú vysokou kyslosťou, ktorá nie je žiadúce v prípade espressa. Stredne pražené kávy sa vyznačujú dokonalou rovnováhou medzi sladkosťou a tónmi typickými pre danú odrodu. Tmavo pražené kávy sú na druhej strane bohaté na tóny tmavej čokolády, orechov a karamelu, bez kyslosti.
Aký stupeň praženia kávy by ste si mali zvoliť pre prelievanie?
Sľahšie pražené kávy fungujú najlepšie v kávovare na prelievanie. Káva pražená v svetlom profile prinesie to najlepšie z nej: kvetinové a ovocné tóny, jemnú sladkosť a kyslosť.
Prečo je káva kyslá?
Je dôležité pochopiť rozdiel medzi kyslou kávou a kyslosťou kávy.
Kyslosť kávy je najžiadanejším javom. Ušľachtilá Arabica, ktorá obsahuje viac ovocných tónov, bude mať vyššiu kyslosť ako Robusta, ktorá má oveľa viac horkosti.
Dobrá kyslosť prehlbuje chuťový profil nálevu a zmyslový zážitok. Kyslosť robí kávu nielen osviežujúcou a šťavnatou, ale „posilňuje“ aj ostatné chute – zvýrazňuje sladkosť a ovocné tóny.
Čo teda môže spôsobiť kyslosť kávy – nepríjemná, sťahujúca, sťahujúca chuť, často až ťažká prehltnúť?
✅ Nekvalitné kávové zrná - nezrelé, s chybami, ako sú choroby, plesne alebo mechanické poškodenia,
✅ Zastaraná káva -Nepríjemne kyslá káva je tiež výsledkom príliš dlhého skladovania a chemických procesov prebiehajúcich v káve. Kávové zrná majú vysoký obsah tuku, ktorý časom žlukne. Oxidačným procesom vzniká kyselina chlorogénová. Kávy obsahujúce túto látku budú mať vždy kyslú chuť
✅ Zanedbávanie kávovaru - neznesiteľnú kyslú chuť kávy môže spôsobiť aj zlý stav kávovaru použiť na varenie piva. Keď do kávovaru nalejeme vysoko mineralizovanú vodu, minerály sa usadzujú vo vnútri prístroja. Vodný kameň vo vnútri kávovaru pozostáva prevažne z vápnika, ktorý má slano-kyslú chuť a v spojení s kávou sa stáva ešte sťahujúcejším, sťahujúcim a nepríjemným,
✅ Proces varenia kávy - stojí za to vedieť, že aj kvalitná fazuľa môže mať nepríjemnú chuť, ak sa uvarí nesprávnym spôsobom. Pri varení kávy dbajte najmä na:
- teplotu vody -príliš nízka môže spôsobiť neznesiteľnú kyslú chuť,
- stupňové mletie káva -príliš hrubé častice môžu zvýšiť kyslosť,
- doba lúhovania -príliš krátko uvarená káva môže chutiť nepríjemne,
- množstvo kávy v porcii.
Čo znamená označenie microlot, single origin a blend v popise kávy?
✅ Microlot -sú to zrná s jedinečnými vlastnosťami, ktoré sa vyskytujú na jednej plantáži. Zbierka takýchto zŕn sa nazývasa konzumuje s microlot (lot v angličtine znamená „porcia“ alebo „šarža“
✅ Jednoduchý pôvod znamená „jednotlivý pôvod“ (nazývajú sa aj špeciálne kávy) – ide o kávu s jedným pôvodom z jedného, presne vymedzeného miesta. Pojem definujúci tento druh kávy je široký a môže znamenať kávy pochádzajúce nielen z jednej krajiny, ale aj z tej istej plantáže či dokonca z jedného zberu
✅ Zmes- je zmes dvoch alebo viacerých káv, z ktorých každá pochádza z iného regiónu.
Prečo je metóda Swiss Water na dekofeínovú kávu najbezpečnejšia a najekologickejšia?
Swiss Water Process®je patentovaná metóda bez kofeínu, ktorá využíva iba vodu na odstránenie 99,9 % obsahu kofeínu v káve, pričom si zachováva všetky svoje pôvodné vlastnosti.Proces využíva okrem vody aj čas a teplotu. Swiss Water Process ® je ekologická a bezpečná dekofeinácia kávy bez použitia chemikálií,
Čo je to semienko hrášku?
Zrno hrášku je okrúhle -tvarované zrno, ktoré je výsledkom osamelého rastu semena v kávovej čerešni Najbežnejšia forma kávovníkového plodu má dve semená, proti sebe stojace rovným povrchom, niekedy sa však v dôsledku anomálií vyvinie iba jedno guľovité semienko. Brusnice tvoria približne 5 % starostlivo vybraných plodín najvyššej kvality. Hrušky sa vyznačujú vyššou hustotou, plnšou a sladšou chuťou.
Naozaj bezkofeínová káva neobsahuje kofeín?
Napriek svojmu názvu nie je káva bez kofeínu 100% bez kofeínu. Aby bola káva považovaná za bezkofeínovú, musí sa z nej odstrániť najmenej 97 % kofeínu. Najbezpečnejšou a najekologickejšou metódou odstraňovania kofeínu z kávy je metóda Swiss Water®, vďaka ktorej sa zo zŕn odstráni 99,9 % kofeínu.
Značka | Ingagi Coffee |
Veľkosť balenia (g) | 200 g |
Druh kávy | Arabica |
Kód výrobcu | 5907772036501 |
Obchodné meno | KÁVA INGAGI |
Váha | 200 g |
Stav balenia | Originál |
PACKETA - výdajné miesto
- Objednávky do 20€ (4,2€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 15 kg a do celkového obvodu balíka 2m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
GLS SR - kuriér
- Objednávky do 20€ (4,9€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 30 kg a do celkového obvodu balíka 3m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
GLS SR - Parcelshop
- Objednávky do 20€ (3,9€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 30 kg a do celkového obvodu balíka 3m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
PACKETA ČR - výdajné miesto
- Cena dopravy je 2,9 € a do 15 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
GLS ČR - kuriér
- Cena dopravy je 4,9 € a do 30 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
GLS ČR - Parcelshop
- Cena dopravy je 4,9 € a do 30 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
Vašou objednávkou sa zaoberáme až po prijatí platby na náš účet. Za tovar môžete vopred zaplatiť
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky do 20 €) - 30 % z ceny tovaru + poštovné 3,9 € + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 20 € do 300 €) - 30 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 300 €) - 50 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - plná čiastka - pri preberaní tovaru neplatíte nič navyše.
Vašu objednávku môžete uhradiť
- PREVODOM NA ÚČET
- VKLADOM NA ÚČET
- POŠTOVOU POUKÁŽKOU
Informácie o účte pre platbu
Meno a priezvisko: Milan Čelko KUPSITO
Tatra banka, a.s.
Hodžovo nám. 3
811 06 Bratislava
IBAN: SK1411000000002948180519
SWIFT / BIC: TATRSKBX<
Pri úhrade je nutné uviesť variabilný symbol = ČÍSLO OBJEDNÁVKY (bez VS nebude možné priradiť platbu k objednávke).
PODOBNÉ PRODUKTY
Hodnotenie obchodu
Ďakujem.
Zobraziť viac