Ingagi Coffee Costa Rica Káva Tarrazu 250g zrn
Ingagi Coffee Costa Rica Káva Tarrazu 250g zrn
Kód tovaru: 13129641547
- Značka: Ingagi Coffee
- Kód výrobcu: 5907772036174
- Druh kávy: Arabica
- Krajina pôvodu: Kostarika
- Váha: 250 g
- Veľkosť balenia (g): 250 g
- Zloženie: 100% Arabica
- Stupeň praženia: Priemerná
- Kyslosť: Jemná
- Obsah kofeínu: Priemerná
- Účel: Pretekajúci kávovar, Francúzsky tlakový kávovar, Kávovar, Alternatívne metódy
- Druh: Čierna káva
- Ďalšie vlastnosti: Bez laktózy, Nízky glykemický index, Nízkotučné, Vegánske, Vegetariánske
- Produkt neobsahuje: Protihrudkujúce látky, Farbivá, Cukor, Droždie, Lepok, GMO, Vajcia, Konzervačné látky, Laktóza, Mliečne výrobky, Palmový olej, Orechy, Semená/osivo, Pšenica, Sójové bôby, Transmastné kyseliny (hydrogenované)
- Stav balenia: Originál
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Costa Rica Tarrazu vynikajúca káva z jedného pôvodu z plantáže San Rafael v regióne Tarrazu. Vďaka vulkanickej pôde a dokonalému odvodneniu je Kostarika považovaná za jednu z najlepších oblastí na svete na pestovanie kávy. Costa Rica Tarrazu je káva s plným telom, jasnou kyslosťou s výraznými tónmi čerešní, čokolády a orieškov. Táto káva je ideálna pre kávovary a metódy prelievania.
Costa Rica Tarrazu
✅ 100% Arabica
✅ jeden pôvod v úplne umytom ošetrení
✅ krajina pôvodu: Kostarika, San Marcos / San Pablo Tarrazu Region
✅ stupeň praženia - stredný
✅ tóny čerešní, čokolády a orieškov, plné telo, výrazná kyslosť
✅ ideálne do kávy hrnce a podlievky
✅ odporúčanie na varenie – kávovar, french press, odkvapkávanie/prenášanie
Čerstvo pražená káva Ingagi pre koho?
✅ milovníci espressa,
✅ profesionálni baristi,
✅ domáci baristi,
✅ zástancovia nekompromisnej kvality,
✅ hľadači nových vôní a chutí,
✅ nadšenci zaujímavých odrôd, moderného a inovatívneho spracovania kávových zŕn,
✅ všetci, ktorí sú ochotní experimentovať s alternatívnymi metódami prípravy kávy ,
✅ kaviarne, ktoré sa zameriavajú na vysokú kvalitu ponúkaných produktov
Aké kávy môžem variť so zrnkami Ingagi Coffee?
Naše čerstvo pražené zrná sú ideálne na varenie: espresso a prípravu kávy na jeho základe - americano a mliečnych káv: cappuccino, cafe latte, caffè mocha.
Máme tiež široký sortiment jemne pražených zŕn, ktoré sú ideálne na varenie filtrovanej kávy.
Ako pripraviť kávu Ingagi?
Naše kávy možno pripraviť všetkými spôsobmi prípravy. treba vybrať správny druh fazule. V závislosti od stupňa praženia zŕn a jemnosti mletia je možné naše kávy pripraviť:
Tmavý a stredný stupeň praženia zŕn:
✅ w kávovary na espresso a portafiltre,
✅ v kávovaroch,
✅ priamo v šálke zaliatím vody na mletú kávu s teplotou 85 - 91 stupňov C.
Stredné a ľahké praženie, ideálne na varenie pomocou alternatívnych metód:
✅ odkvapkávanie/prenášanie
✅ aeropress
✅ kelímok (turecká káva)
Ingagi Stupne praženia kávy.
1️⃣ Jasné. Ideálne pre alternatívne spôsoby varenia.
2️⃣ Stredné. Ideálne na prelievanie a kanvice na kávu.
3️⃣ Tmavé. Ideálne pre prístroje na prípravu espressa a kávovary.
Aký stupeň praženia kávy by ste mali zvoliť pre espresso?
Na prípravu espressa je najlepšie zvoliť tmavé a stredne pražená káva. Svetlo pražené zrná sa vyznačujú vysokou kyslosťou, čo v prípade espressa nie je žiadúce. Stredne pražené kávy sa vyznačujú dokonalou rovnováhou medzi sladkosťou a tónmi typickými pre danú odrodu. Tmavo pražené kávy sú však bohaté na tóny tmavej čokolády, orechov a karamelu, bez kyslosti.
Ingagi Stupne mletia kávy:
1️⃣ Jemné do Automatického prístroja na espresso.
2️⃣ V poriadku do Kávovaru.
3️⃣ Stredne jemné na varenie v Aeropresse.
4️⃣ Stredné na varenie v režime Odkvapkávanie/prenášanie. b>
5️⃣ Hrubé na varenie vo French press.
Aký stupeň mletia kávy mám zvoliť na prípravu espressa?
Všeobecným pravidlom je, že čím kratšie je káva v kontakte s vodou, tým jemnejšie by mala byť namletá. Kávu na espresso pomelte najemno, ale nie na prášok. Pod prstami by ste mali cítiť jemné zrnká kávy. Vďaka tejto mletej káve sa v banke kávovaru vytvorí primeraný tlak a voda bude rovnomerne prenikať cez pomleté zrná.
Prečo je Ingagi Coffee dobrá?
✅ Ponúkame výberové kávy Arabica s doloženým zdrojom pôvodu.
✅ Dovážame zrná z celého sveta, vrátane: z Afriky, Ázie, Strednej Ameriky a Južnej Ameriky.
✅ Spolupracujeme s malými plantážami a podporujeme miestne farmy prevádzkujúce arabské kávové plantáže.
✅ V našej pražiarni sa kávové zrná pražia priebežne v malých dávkach.
✅ Kávu pražíme v bubnových peciach pomocou vyvinutých senzorických profilov na extrakciu kávy zo zrna. jeho potenciál: aróma, sladkosť, tóny.
✅ Máme tieto certifikáty: Rainforest Alliance a niektoré z nami ponúkaných káv sa vyrábajú pomocou švajčiarskej vody a Swiss Water Organic technology.
✅ Sme členom Asociácie špeciálnej kávy.
Otázky týkajúce sa kávy, ktoré nám kladiete najčastejšie:
Koľko gramov kávy by ste mali použiť na uvarenie obľúbeného nápoja?
✅ Jediné espresso –7 – 12 gramov kávy
✅ Dvojité espresso – 14 – 21 gramov kávy
✅ Kávovar – vhodne namleté , nalejte kávu až po okraj sitka bez utláčania
✅ Prenos/ odkvapkávanie - 6 - 6,5 gramov kávy na 100 ml vody
Aká by mala byť teplota vody na prípravu kávy?
Pamätajte si! Káva nemá rada vriacu vodu. Optimálna teplota na varenie kávy je 88 - 94 stupňov C. To je teplotný rozsah, v ktorom po uvarení kávy vytiahneme všetky chute v nej obsiahnuté. V tomto teplotnom rozsahu varíme kávu alternatívnymi metódami, ako sú: drip, chemex, aeropress. Espresso sa však varí pri teplote nad 90 stupňov C (maximálne 94 stupňov C).
Aký je obsah kofeínu v káve?
Obsah kofeínu sa líši v závislosti od druhu. kávu. Arabica obsahuje 1 – 1,5 % kofeínu, čo je oveľa menej ako Robusta, v ktorej sa obsah kofeínu pohybuje od 1,8 – 4,0 %.
Obsah kofeínu v jednotlivých kávových nápojoch bude nasledovný:
✅ cold brew – (za studena varená káva) obsahuje až 150 mg kofeínu v 200 ml,
✅ 25 ml šálky espressa (jedno espresso) – poskytuje približne 40 – 65 mg kofeínu,
✅ kávy na báze espressa – (mliečne kávy; cappuccino, latte macchiato) budú obsahovať rovnakú dávku kofeínu ako espresso použité na jeho prípravu),
✅ dvojitá espresso až 130 mg kofeínu v jednej porcii kávy,
✅ tradične varená káva - množstvo kofeínu je od 70 mg do 140 mg v 220 mlnápoje,
✅ káva z prekvapkávacieho kávovaru - je to 60-135 mg kofeínu v 125 ml,
✅ krozpustná káva 200 ml – poskytuje od50 mg až 80 mg kofeínu,
✅ káva bez kofeínu – obsahuje od 10 mg až 14 mg kofeínu v 250 ml nálevu.
Aký stupeň praženia kávy zvoliť pre espresso?
Na prípravu espressa je najlepšie zvoliť tmavú a stredne praženú kávu. Svetlé pražené zrná sa vyznačujú vysokou kyslosťou, ktorá nie je žiadúce v prípade espressa. Stredne pražené kávy sa vyznačujú dokonalou rovnováhou medzi sladkosťou a tónmi typickými pre danú odrodu. Tmavo pražené kávy sú na druhej strane bohaté na tóny tmavej čokolády, orechov a karamelu, bez kyslosti.
Aký stupeň praženia kávy by ste si mali zvoliť pre prelievanie?
Sľahšie pražené kávy fungujú najlepšie v kávovare na prelievanie. Káva pražená v svetlom profile prinesie to najlepšie z nej: kvetinové a ovocné tóny, jemnú sladkosť a kyslosť.
Prečo je káva kyslá?
Je dôležité pochopiť rozdiel medzi kyslou kávou a kyslosťou kávy.
Kyslosť kávy je najžiadanejším javom. Ušľachtilá Arabica, ktorá obsahuje viac ovocných tónov, bude mať vyššiu kyslosť ako Robusta, ktorá má oveľa viac horkosti.
Dobrá kyslosť prehlbuje chuťový profil nálevu a zmyslový zážitok. Kyslosť robí kávu nielen osviežujúcou a šťavnatou, ale „posilňuje“ aj ostatné chute – zvýrazňuje sladkosť a ovocné tóny.
Čo teda môže spôsobiť kyslosť kávy – nepríjemná, sťahujúca, sťahujúca chuť, často až ťažká prehltnúť?
✅ Nekvalitné kávové zrná - nezrelé, s chybami, ako sú choroby, plesne alebo mechanické poškodenia,
✅ Zastaraná káva -Nepríjemne kyslá káva je tiež výsledkom príliš dlhého skladovania a chemických procesov prebiehajúcich v káve. Kávové zrná majú vysoký obsah tuku, ktorý časom žlukne. Oxidačným procesom vzniká kyselina chlorogénová. Kávy obsahujúce túto látku budú mať vždy kyslú chuť
✅ Zanedbávanie kávovaru - neznesiteľnú kyslú chuť kávy môže spôsobiť aj zlý stav kávovaru použiť na varenie piva. Keď do kávovaru nalejeme vysoko mineralizovanú vodu, minerály sa usadzujú vo vnútri prístroja. Vodný kameň vo vnútri kávovaru pozostáva prevažne z vápnika, ktorý má slano-kyslú chuť a v spojení s kávou sa stáva ešte sťahujúcejším, sťahujúcim a nepríjemným,
✅ Proces varenia kávy - stojí za to vedieť, že aj kvalitná fazuľa môže mať nepríjemnú chuť, ak sa uvarí nesprávnym spôsobom. Pri varení kávy dbajte najmä na:
- teplotu vody -príliš nízka môže spôsobiť neznesiteľnú kyslú chuť,
- stupňové mletie káva -príliš hrubé častice môžu zvýšiť kyslosť,
- doba lúhovania -príliš krátko uvarená káva môže chutiť nepríjemne,
- množstvo kávy v porcii.
Čo znamená označenie microlot, single origin a blend v popise kávy?
✅ Microlot -sú to zrná s jedinečnými vlastnosťami, ktoré sa vyskytujú na jednej plantáži. Zbierka takýchto zŕn sa nazýva mikrolot (lot v angličtine znamená„porcia“ alebo „dávka“
✅ Jednoduchý pôvod znamená „jeden zdroj“ (nazývané aj špeciálne kávy) – sú to kávy s jedným pôvodom pochádzajúce z jedného, presne definovaného miesta. Pojem definujúci tento typ kávy je široký a môže znamenať kávu pochádzajúcu nielen z jednej krajiny, ale aj z rovnakej plantáže alebo dokonca z jedného zberu
✅ Zmes- je zmes dvoch alebo viacerých káv, z ktorých každá pochádza z iného regiónu.
Prečo je metóda Swiss Water použitá na bezkofeínovú kávu najbezpečnejšia a najekologickejšia?
Swiss Water Process® je patentovaná metóda bez kofeínu, ktorá využíva iba vodu na odstránenie 99,9 % obsahu kofeínu v káve, pričom si zachováva všetky svoje pôvodné vlastnosti. Tento proces využíva okrem vody aj čas a teplotu. Swiss Water® Process je ekologická a bezpečná dekofeinácia kávy bez použitia chemikálií.
Čo je to semienko hrášku?
Hrušky sú okrúhle zrná , ktorý je výsledkom osamelého rastu semena v kávovej čerešni.Najčastejšia forma kávového plodu má dve semená, proti sebe stojace plochým povrchom, niekedy sa však v dôsledku anomálií vyvinie len jedno guľovité semienko. Brusnice tvoria približne 5 % starostlivo vybraných plodín najvyššej kvality. Hrušky sa vyznačujú vyššou hustotou, plnšou a sladšou chuťou.
Naozaj bezkofeínová káva neobsahuje kofeín?
Napriek svojmu názvu nie je káva bez kofeínu 100% bez kofeínu. Aby bola káva považovaná za bezkofeínovú, musí sa z nej odstrániť najmenej 97 % kofeínu. Najbezpečnejšou a najekologickejšou metódou odstraňovania kofeínu z kávy je metóda Swiss Water®, vďaka ktorej sa zo zŕn odstráni 99,9 % kofeínu.
PODOBNÉ PRODUKTY
Zrnková káva Melitta AUSLESE 500gr
Káva Melitta Auslese Ganze Bohnen 500 gramov Melitta Auslese je jemná zmes káv Arabica z Brazílie, východnej Afriky a Kolumbie. Vždy vynikajúca, Melitta Auslese je bohatá na j…
Bariso Mletá káva Creme Brulee 200g
Čerstvo mletá káva s chuťou obľúbeného francúzskeho dezertu Creme Brulee ✅ BARISO CREME BRULEE mletá káva 200g je ľahká, čerstvo pražená zmes dvoch rôznych káv z Brazílie; 100% A…
-5%Zrnková káva OCCAFFE Crema e Aroma 250g Arabica
Zrnková káva O'CCAFFE Crema e Aroma 250 g O'ccaffe Crema e Aroma je zmesou troch dokonale zladených zŕn arabiky pochádzajúcich z Brazílie, Peru a Etiópie. Vyvá…
-28%NUNO Čistá zrnková káva Arabica 100% 200g FRESH
Od lahodnej kávy doma vás delí iba päť krokov! Majstri praženia veria, že káva uvoľní väčšinu chutí a vôní 7 dní po upražení. Proces výroby a dodávky sme naplánoval…
-19%BRISTOT COLOMBIA 225G
BRISTOT COLOMBIA 225G fazule BRISTOT Ponorte sa do nevšedného kávového zážitku s kávou Bristot Colombia s jedným pôvodom. Kávové zrná pochádzajú z oblasti Huila, k…
-15%Hologram Lavazza Retail Espresso Classico 250g
Káva dovezená z Talianska, určená pre taliansky trh. Žiadna z káv Lavazza v našej ponuke nepochádza z poľskej distribúcie. Vzhľadom na to, že káva Lavazza je masovo falšov…
Vaspiatta Crema Italiana 250g granulovaná
Vaspiatta Crema Italiana 250 g zŕn Káva Arabica z Latinskej Ameriky. Jedinečné zloženie káv Arabica z najlepších plantáží Latinskej Ameriky a prírodných káv z juhovýchodnej Ázie.…
-10%Vaspiatta Classic Roma 250g granulovaná
Vaspiatta Classic Roma 250g zrnková Špeciálne zložená zmes vysokokvalitných káv Arabica a prírodných káv z najlepších plantáží Južnej Ameriky a juhovýchodnej Ázie. Tradičný spôso…
-7%Vaspiatta Classic Roma 250g granulovaná
Vaspiatta Classic Roma 250g zrnková Špeciálne zložená zmes vysokokvalitných káv Arabica a prírodných káv z najlepších plantáží Južnej Ameriky a juhovýchodnej Ázie. Tradičný spôso…
-17%STRAUSS MK CAFE MEXICO ZRNKOVÁ KÁVA 400 g
MK Cafe Mexico zrnková káva 400g 100% Arabica DÁTUM EXPIRácie 04/2025 MK Cafe Mexico - zloženie zŕn z plantáží nachádzajúcich sa vo vysokých nadmorských výškach nad …
Hodnotenie obchodu
Zobraziť viac