Dallmayr Classic Kraftig 500g mletá káva
Dallmayr Classic Kraftig 500g mletá káva
Kód tovaru: 12950361683
- Značka: Dallmayr
- Veľkosť balenia (g): 500 g
- Druh kávy: Arabica
- Váha: 500 g
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
DALLMAYR Classic Kraftig mletá káva 500 g
DALLMAYR Classic Kraftigje kombináciou zŕn arabiky s prímesou tej najlepšej robusty. Zrná sa pestujú v horských oblastiach, vďaka čomu sú ťažšie a hustejšie ako tie, ktoré sa pestujú v nížinách. Okrem toho sú bohatšie na chuť a majú viac aróm. Je to spôsobené teplotným rozdielom a ťažkosťami pri dozrievaní kávovníkov vo vyšších oblastiach.
________________________________________________________________ ________
Vlastnosti produktu:
- Aromatické✅
- Množstvo smotany – žiadna ❌
- Stupeň praženia – stredná⭐⭐⭐✰✰/ Cline⭐✰✰/ul>
obsah -> Craft -> Craft b>bol vytvorený pre milovníkov kávy, ktorí preferujú klasickú zmes nemeckej pražiarne v intenzívnejšej chuti a silnejšej aróme. Zmes má veľmi nízky obsah kyselín, vďaka čomu zanecháva na jazyku príjemnú pachuť. Káva má priemerný obsah kofeínu.
______________________________________________________________
druh kávy
<%li> Informácie:
<% arab> ika☕
- čistá hmotnosť: 500 G✅
Druhy kávy – Arabica a Robusta porovnávané. Anephora). Tvoria 98 % celosvetovo vyrobenej surovej kávy.
Arabica je považovaná za ušľachtilejší z týchto dvoch druhov, pokiaľ ide o chuť, pestuje sa v nadmorskej výške až 2 200 m a starostlivo sa ručne zbiera. Čím vyššie káva rastie, tým je priemerná ročná teplota nižšia, takže plody kávy tam dozrievajú pomalšie. Preto majú viac času na vyvinutie lubrikantu, arómy a jemných kyselín.
ODRODY ZRNÍN:
- Arabica
Názov: Coffea arabica
Pôvod: 2000 20> Hem:08
Teplota: 15 ‒ 24°C
Tvar: Oválny, plochý, podlhovastý, so strihom do S
Aróma: Ušľachtilá, jemná, svieža, ovocná
Kofeín: Roll 4%>0. p> Názov:Coffea canephora
Pôvod: Kongo
Nadmorská výška: 0 ‒ 800 m
Teplota: približne 26°C, jednoduchý, okrúhly tvar
Priečny tvar
Dymová, korenistá, zemitá, drevitáKofeín: 1,8 – 4,0 %
Na pôvode záleží
Tajomstvo jedinečného charakteru kávy Dallmayr je už v surovej káve. Používame tie najlepšie horské rastliny z najlepších pestovateľských oblastí na svete. Našimi najdôležitejšími krajinami sú Etiópia, Papua Nová Guinea, Kolumbia a Brazília.
Najlepšie podmienky na pestovanie siahajú až po rovník, v takzvanom pásme kávových sadov. Káva rastie iba v tropických a subtropických zónach, na 23. stupňoch severnej zemepisnej šírky a 25. stupňoch južnej šírky. Kávové oblasti na sever a na juh od rovníka po celom svete sa tiahnu ako široká páska.
Pozdĺž tohto takzvaného pásu kávových sadov sa tento stimulant pestuje v približne 80 krajinách, z ktorých len niekoľko má hospodársky význam. Jedna tretina kávy, s ktorou sa obchoduje na svetovom trhu, sa vyrába v Brazílii.
Pestovanie
Rovnako ako v prípade vína, charakter kávy ovplyvňuje mnoho faktorov: vlastnosti pôdy, teplota a množstvo zrážok počas obdobia dozrievania ovplyvňujú chuť kávy.
Kávovník je citlivý. Potrebuje veľa starostlivosti a starostlivosti a vyváženú klímu - deň a noc. Potrebuje dostatočné množstvo zrážok a veľa tieňa, neznáša silný vietor ani extrémne horúčavy a nízke teploty. Pôda by mala byť bohatá na živiny a dobre uchovávať vodu, čo je napríklad prípad sopečných pôd. V zásade platí pre umiestnenie pestovateľskej plochy nasledovné pravidlo: čím vyššie káva rastie, tým je priemerná ročná teplota chladnejšia. Plody kávy dozrievajú pomalšie ‒ a majú viac času na rozvoj chuti, vône a najmä kyselín.
Bio káva pochádza zo zmiešaných kultúr. Na takýchto plantážach rastú nielen kávovníky, ale aj iné rastliny, napríklad banánovníky či iné vysoko rastúce stromy. Tvoria takzvané tienisté stromy, ktoré svojou vysokou hustou listovou strechou chránia citlivé kávovníky pred intenzívnym slnkom a silnými dažďami.
Nomenklatúra
Názov Dallmayr je synonymom pre produkty a služby vynikajúcej kvality s viac ako 300-ročnou tradíciou. Dallmayr je tiež jednou z najznámejších nemeckých značiek kávy.
Hoci máme miestne korene v Mníchove, pôsobíme po celom svete. Vďaka obchodu s domácimi a medzinárodnými výrobkami časom vzniklo známe Delikatesy, majúce vlastnú gastronómiu a catering. Služba kaviarne a predajných automatov sa vyvinula koncom 50-tych rokov 20. storočia, aby sa dnes stala najväčšou oblasťou obchodnej činnosti spoločnosti. Naše skúsenosti z nás urobili uznávaného partnera v oblasti obchodu, služieb a gastronómie.
Stupeň praženia kávy – ako ho klasifikujeme?
- 1/5 Približne od 130°C sa zložky surového obilia viditeľne premieňajú. Mení farbu zo zelenkastej na žltkastú.
- 2/5Tesne pred vznikom „prvého prasknutia“ okolo 190°C sú zrná ešte pevné, ale už svetlohnedé. Odvtedy sa arómy kávy rozvíjajú.
- 3/5Na filtrovanú kávu sú vhodné najsvetlejšie pražené kávy. Často majú zložitú ovocnú vôňu.
- 4/5 Stredne hnedé praženie sa dosiahne pri teplote približne 200 °C. Svieti ako Café Crème alebo silná filtrovaná káva.
- 5/5 Na prípravu espressa sú typické tmavé, čierno-hnedé zrná. Jemné ovocné kyseliny väčšinou zmiznú.
Len pod vplyvom praženia získajú zrná typickú hnedú farbu, ktorá sa spája s kávou. Počas prvých minút sa tvoria ovocné kyseliny, ktoré s časom praženia viac a viac miznú. To znamená, že čím dlhšie sa kávové zrno praží, tým je konečný produkt menej kyslý. Dlhé praženie zintenzívni farbu a chuť fazule. Tieto arómy z praženia vytvárajú typickú, príjemne horkú chuť espressa.
☕Príprava:
Aromatická káva, ktorá je ideálna na prípravu v automatických kávovaroch aj dvojkavovaroch. Varíte si doma kávu tradičnou metódou? Skvelá voľba. Táto káva vás nesklame.
_________________________________________________________________.
Bezpečné balenie produktu ho ochráni pri preprave výrobok je zabalený v ochrannej atmosfére. Po otvorení balenia skladujte na suchom a chladnom mieste.
Minimálna doba spotreby: 23. 6.
PODOBNÉ PRODUKTY
KÁVA BIELA ČOKOLÁDA S KOKOSOM Mletá 100g
Ochutená káva, Vianoce, - Káva biela čokoláda s kokosom [ 100 g mletá ] Popis kávy Káva Arabica s prídavkom vône bielej čokolády a šťavnatého kokosu. Toto je ponuka pre priaznivco…
Mletá káva FORT 400 g
Mletá káva FORT 400 g Mletá káva Fort 400 g FORT je mletá káva vyrobená z aromatických kávových zŕn. Ide o zmes, ktorá sa vyznačuje intenzívnou chuťou starostlivo pražených zŕ…
-29%Mletá káva LAVAZZA PERFETTO ESPRESSO 0,25 kg
Mletá káva Lavazza Perfetto Espresso je dokonalým zložením zŕn Arabica (100%) z najlepších pestovaní Strednej a Južnej Ameriky. Táto jedinečná zmes je ideálna na prípravu typického…
-15%LAVAZZA CLUB mletá káva 0,25 kg KAN
LAVAZZA CLUB 0,25 KG GROUND CAN Mletá káva Lavazza Club je bezkonkurenčné zloženie správne namletých zŕn Arabica ( 100 % ) z plantáží v Južnej Amerike . …
-13%Mletá káva LAVAZZA QUALITA ORO 0,25 kg
LAVAZZA QUALITA ORO 0,25 KG MLENÁ NÁDOBKA Lavazza Qualita Oro je jednou z najobľúbenejších a najobľúbenejších značiek kávy . Najvyššia kvalita, rafinovaná chuť</b…
-11%Mauro Intenso 250g mletá káva
Mauro Intenso 250g mletá káva Mauro Intenso: V pražiarni Mauro sa používa 30 % zŕn Arabica a 70 % zŕn Robusta. Časť Arabiky v zmesi pochádza z brazílskych poľnohospodárs…
-16%Mletá KÁVA Tchibo Eduscho Selection Medium 500g
Eduscho Cafe a la Carte Selection Stredne mletá káva - 500 gramov Skvelá aróma, bohatá chuť, ľahká pena spojená s príjemnou dochuťou, všetky tieto vlastnosti cítiť pri š…
-24%La Brasiliana Oro Blu 250g mletá káva
La Brasiliana Oro Blu 250g mletá káva La Brasiliana Oro Blu je jedinečná talianska káva, ktorá pozostáva zo stredoamerických a indických zŕn Arabica (70 %) a Robusty z Indie a Af…
-21%Bristot Classico mletá káva 2x250g
Bristot Classico mletá káva 2x250g Bristot Classico je talianska mletá káva, zmes zŕn Arabica (20%) a Robusta (80%). Ideálne na silné klasické espresso a na prípravu vše…
-12%Illy Arabica Selection Brasile mletá káva 125g
Illy Arabica Selection Brasile mletá káva 125g Illy MonoArabica Brasile mletá káva 125g je zmes najčistejších zŕn Arabiky s intenzívnou chuťou a vôňou, zamatovým telom a karamelo…
Hodnotenie obchodu
Zobraziť viac