Farmaceutická sukralóza 600 x sladšia ako cukor 75 g
Farmaceutická sukralóza 600 x sladšia ako cukor 75 g
Kód tovaru: 12414804737
- Kód výrobcu: 5904107777
- Značka: inny (EUROPHARMA Invest)
- Obchodné meno: Sukralóza l Lineplus
- Váha: 0,075 kg
- Ďalšie vlastnosti: Bez laktózy, Nesulfidované, Nízky glykemický index, Nízka dráždivosť, Nízkotučné, Vhodné pre ketogénnu diétu, Raw (surové), Superpotraviny, Vegánske, Vegetariánske
- Produkt neobsahuje: Protihrudkujúce látky, Farbivá, Cholesterol, Cukor, Droždie, Lepok, GMO, Vajcia, Konzervačné látky, Laktóza, Mliečne výrobky, Palmový olej, Orechy, Semená/osivo, Pšenica, Sójové bôby, Transmastné kyseliny (hydrogenované)
- Jemne zrnitý: 100
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POPIS PRODUKTU
Sukralóza
Všeobecné informácie
Molový vzorec
C12H19Cl3O8
Molová hmotnosť
397,63 g/mol
Vzhľad
biely prášok
CAS číslo 3-2>Ip3p3.PubChem
71485
[zobraziť]SMILES
[zobraziť]InChI
[zobraziť]Vlastnosti
[show]Nebezpečenstvá
Údaje sa vzťahujú na
štandardný stav (25 °C, 25 °C, 1000 Media) Wikimedia
Sukralóza je asi 600-krát sladšia ako bežný cukor. Je všestrannejšie ako iné bežne používané sladidlo, aspartám, pretože je stabilné v širšom rozsahu teplôt a pH. Vďaka tomu sa dá použiť aj do pekárenských výrobkov a kyslých nápojov. Steviozidy - sladké zlúčeniny obsiahnuté v stévii - vykazujú podobnú tepelnú stabilitu a stabilitu pH. Samotná sukralóza nie je škodlivá, ale rozkladá sa na zlúčeniny, ktoré sú škodlivé pre ľudské telo: chlórglukózu a chlorofruktózu. Sú toxické, ale vo väčších množstvách ako tie, ktoré sa nachádzajú v potravinách. Asi 20 % sukralózy sa v tele rozloží [3], zvyšok sa vylúči v nezmenenej forme.
V roku 2008 Mohamed B. Abou-Donia a kolegovia publikovali výsledky výskumu sladidla Splenda na potkanoch, ktorý ukázal, že sukralóza, dokonca aj v množstvách nižších ako ADI = 5 mg/kg na deň, má škodlivý účinok [4]. Tento výskum bol v roku 2009 kritizovaný vedcami pridruženými k McNeil Nutritionals, distribútorom sladidla, a porotou 9 expertov menovaných McNeil Nutritionals. Kritické práce uvádzali významné metodologické nedostatky, nedostatočnú dokumentáciu vyvodených záverov a ich rozpor s inými štúdiami[5][6]. Obe strany sporu zotrvali na svojom stanovisku v listoch vydavateľovi časopisu Regulatory Toxicology and Pharmacology vydaného v roku 2012[7][8]. Následné štúdie na myšiach však zistili negatívny vplyv dlhodobej, pravidelnej konzumácie sukralózy na gastrointestinálny mikrobióm[9][10].
Sukralóza bola prvýkrát schválená na použitie v Kanade v roku 1991. Ďalšie krajiny, ktoré umožnili jeho použitie, boli: Austrália (1993), Nový Zéland (1996), USA (1998), Veľká Británia (2003) a celá Európska únia (2004). Do roku 2005 bola sukralóza schválená na použitie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Označené na potravinách kódom E955. Odporúčaný denný príjem bol stanovený na 5 (FDA) alebo 9 mg/kg telesnej hmotnosti (Health Canada) – od roku 2020[11].
Sukralóza bola prvýkrát pripravená v roku 1976 Shashikantom Phadisom, chemikom pracujúcim na Queen Elizabeth College v Londýne, ako súčasť grantu pre Tate & Lyle s.2Fagentucroin PLC.
počas reakcie. poznámky
- ↑ Sukralóza v katalógu Sigma-Aldrich.
- ↑ Merck SDS.
- ↑ Prejsť na: ab Pat Thomas, Life after aspartam, "The Ecologist", 35 (7), 2005 [archivované z 2008-10-09]. Preklad:Život po aspartáme, [archivované z 22. 6. 2006].
- ↑ Prejsť na: ab Mohamed B. Abou-Donia a kol., Splenda mení črevnú mikroflóru a zvyšuje črevný p-glykoproteín a cytochróm p-450 u samcov potkanov, Journal of Toxicology a Environmental Health. Časť A", 71 (21), 2008, s. 1415 – 1429, DOI: 10.1080/15287390802328630, PMID: 18800291 (angl.).
- ↑ V. Lee GrotzMrotzralose of the toxics and safety overview, s. Ian, C. farmakológia: RTP”, 55 (1), 2009, s. 1–5, DOI: 10.1016/j.yrtph.2009.05.011, PMID: 19464334 (eng.).
- ↑ Regulatory male David Brusick et al., Toratxple panel report on S55 (1), 2009, s. 6–12, DOI: 10.1016/j.yrtph.2009.06.013, PMID: 19567260.
- ↑
PODOBNÉ PRODUKTY
XYLITOL 500g CUKOR XYLITOL SLADIDLO
XYLITOL 500g CUKOR XYLITOL SLADIDLO Čo je xylitol Xylitol - (nazývaný aj xylitol) je sladidlo rastlinného pôvodu. Má podobný vzhľad a sladkosť ako bežný cukor, ale obsahuje o 40…
-7%FINISH XYLITOL BREZOVÝ CUKOR DANISCO 500g
DANISCO XYLITOL - BREZOVÝ CUKOR - 500g ZLOŽENIE: 100% XYLITOL KRAJINA PÔVODU: FÍNSKO Distribútor: PoľskoVýživová hodnota: v 100gEnergetická hodnota: 1000kJ/240kcal NRJ skladovani…
-28%Xylitol vo vrecúškach (40 x 5 g) 200 g
Xylitol vo vrecúškach (40 x 5 g) 200 g Santini Zloženie 100 % xylitol Výživová hodnota na 100 g Energetická hodnota: 1004,16 kJ / 240 kcal <…
-27%Sante Skarby Ziemi fínsky-breza xylitol 250 g
Sante Skarby Ziemi fínsko-brezový xylitol 250 g Sante xylitol (brezový cukor) je originálny výrobok - najkvalitnejšie prírodné sladidlo získavané z brezovej kôry . <b…
Kryštálový xylitol 250g Santini
Kryštalický xylitol 250g Santini KRYŠTALICKÝ XYLITOL 250g Santini Pridaný cukor môže byť najnezdravšou súčasťou našej stravy. Z tohto dôvodu hľadáme prírodné alte…
-21%Kryštálový xylitol 250g Santini
Kryštalický xylitol 250g Santini KRYŠTALOVÝ XYLITOL 250g Santini Pridaný cukor môže byť najnezdravšou súčasťou našej stravy. Z tohto dôvodu hľadáme prírodné alternatívy ak…
INTENSON Xylitol 500g
INTENSON Xylitol 500g Vlastnosti Xylitol je sladidlo rastlinného pôvodu. Má vzhľad a sladkosť podobné bežnému cukru, ale obsahuje o 40 % menej kalórií.…
-22%Fínsky xylitol 250g
Fínsky xylitol 250g BioLife Cíťte sa zdravo a energicky po celý rok výberom ekologických, nespracovaných produktov značky BIO LIFE! Xylitol od Biolife je produkt n…
-13%Fínsky Xylitol 500g - ORIGINÁLNY BREZOVÝ CUKOR!
⭐⭐⭐⭐⭐ Xylitol DANISCO - 500g ⭐⭐⭐⭐⭐ Xylitol (brezový cukor) je prírodné sladidlo, ktoré je zdravou alternatívou cukru. Naproti tomu xylitol obsahuje až 40 percent.…
-15%FÍNSKY XYLITOL PRÍRODNÝ BREZOVÝ CUKOR 500g
Značka kúpeľov Zielarnia Zdrojowa z Krynica Zdrój Predstavte si pokoj a harmóniu. Plné zdravie, ktoré pochádza z toho, čo jete každý deň, čo dýchate, čo ste a kým c…
Hodnotenie obchodu
Zobraziť viac