DALLMAYR CREMA D'ORO 1KG FABUĽOV ARABIKA
DALLMAYR CREMA D'ORO 1KG FABUĽOV ARABIKA
Kód tovaru: 11787161218
- Značka: Dallmayr
- Kód výrobcu: 1CE720059
- Druh kávy: Arabica
- Váha: 1000 g
- Veľkosť balenia (g): 1000 g
- Hmotnosť produktu s obalom: 1 kg
- Druh kávy: Obyčajná čierna
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
-
Sprostredkovanie tovaru z Poľska
-
Rýchle doručenie a doprava zadarmo
-
Výber z 15 miliónov produktov
-
Kvalita a dôvera bez rizika
Oficiálny obchod Dallmayr odporúča
Dallmayr Crema d'Oro 1kg
Výrobca: Dallmayr
Chuť: Crema d'Oro
Čistá hmotnosť: 1 kg
Druh zŕn (zloženie): Arabica, Robusta
Druh kávy: zrná
Typ: zmes
Úroveň praženia: 3/5
Kyslosť: 3 /5
Intenzita chuti: 3/5
- produkt patriaci do klasickej rady kávových zŕn Dallmayr d'Oro pre najnáročnejšiu
- zrnkovú kávu, čo je starostlivo vybraná zmes najušľachtilejších, jemne pražených odrôd Arabica a Robusta
- mierna aróma, ľahkosť a jedinečná esencia kávy
Ga kávové zrná – arabica a robusta v porovnaní.
Z mnohých rôznych druhov kávy hrajú osobitnú úlohu dve: Arabica (káva arabica) a Robusta (coffea canephora) ). Tvoria 98 % celosvetovo vyrobenej surovej kávy.
Arabica sa z hľadiska chuti považuje za ušľachtilejšiu z týchto dvoch, pestuje sa vo vyšších nadmorských výškach do 2 200 m a zbiera sa prácne ručne. Čím vyššie káva rastie, tým je priemerná ročná teplota nižšia, takže plody kávy tam dozrievajú pomalšie. Preto majú viac času na vyvinutie lubrikantu, arómy a jemných kyselín.
Arabica
Botan. Názov: Coffea arabica
Pôvod: Etiópia
Nadmorská výška: 800 - 2200 m
Teplota: 15 - 24°C
Tvar: Oválna, plochá, podlhovastá, so strihom S
Aróma: Ušľachtilá, jemná, svieža, ovocná
Kofeín: 0,9‒1,4 %
Robusta
Botan. Názov: Coffea canephora
Pôvod: Kongo
Nadmorská výška: 0 ‒ 800 m
Teplota: približne 26°C
Tvar: malý , zaoblené s rovným prierezom
Aróma: Dymová, korenistá, zemitá, drevitá
Kofeín: 1,8 – 4,0 %
Úroveň praženia kávy
- 1/5 Od okolo 130°C sú zložky surového zrna viditeľne transformované. Mení farbu zo zelenkastej na žltkastú.
- 2/5Tesne pred vznikom „prvého prasknutia“ okolo 190°C sú zrná ešte pevné, ale už svetlohnedé. Odvtedy sa arómy kávy rozvíjajú.
- 3/5Na filtrovanú kávu sú vhodné najsvetlejšie pražené kávy. Často majú komplexný ovocný tón.
- 4/5 Stredne hnedé praženie sa dosiahne pri teplote približne 200 °C. Svieti ako Café Crème alebo silná filtrovaná káva.
- 5/5 Na prípravu espressa sú typické tmavé, čierno-hnedé zrná. Jemné ovocné kyseliny väčšinou zmiznú.
Len pri pražení získajú zrná typickú hnedú farbu, spojenú s kávou. Počas prvých minút sa tvoria ovocné kyseliny, ktoré s časom praženia viac a viac miznú. To znamená, že čím dlhšie sa fazuľa praží, tým je konečný produkt menej kyslý. Dlhé praženie zintenzívni farbu a chuť fazule. Tieto arómy z praženia vytvárajú typickú, príjemne horkú chuť espressa.
Na pôvode záleží
Tajomstvo jedinečného charakteru kávy Dallmayr spočíva v surovej káve . Používame tie najlepšie horské rastliny z najlepších pestovateľských oblastí na svete. Našimi najdôležitejšími krajinami sú Etiópia, Papua Nová Guinea, Kolumbia a Brazília.
Najlepšie podmienky na pestovanie sa rozprestierajú pozdĺž rovníka, v tzv. nazývaný sadový pás káva. Káva rastie iba v tropických a subtropických zónach, na 23. stupňoch severnej zemepisnej šírky a 25. stupňoch južnej šírky. Kávové oblasti na sever a juh od rovníka po celom svete sa tiahnu ako široká páska.
Pozdĺž tohto takzvaného pásu kávových sadov sa tento stimulant pestuje asi 80 krajín, pričom len niekoľko z nich má hospodársky význam. Jedna tretina kávy, s ktorou sa obchoduje na svetovom trhu, sa vyrába v Brazílii.
Pestovanie
Rovnako ako v prípade vína, charakter kávy ovplyvňuje mnoho faktorov: vlastnosti pôdy, teplota a zrážky počas obdobie zrenia ovplyvňuje chuť kávy.
Kávovník je citlivý. Potrebuje veľa starostlivosti a starostlivosti a vyváženú klímu - deň a noccy. Potrebuje dostatočné množstvo zrážok a veľa tieňa, neznáša silný vietor ani extrémne horúčavy a nízke teploty. Pôda by mala byť bohatá na živiny a dobre uchovávať vodu, čo je prípad napríklad sopečných pôd. V zásade platí pre umiestnenie pestovateľskej plochy nasledovné pravidlo: čím vyššie káva rastie, tým je priemerná ročná teplota chladnejšia. Plody kávy dozrievajú pomalšie – a majú viac času na rozvoj chuti, vône a najmä kyselín.
Bio káva pochádza zo zmiešaných kultúr. Na takýchto plantážach rastú nielen kávovníky, ale aj iné rastliny, napríklad banánovníky či iné vysoko rastúce stromy. Tvoria takzvané tienisté stromy, ktoré svojou vysokou, hustou listovou strechou chránia citlivé kávovníky pred intenzívnym slnkom a silnými dažďami.
Meno Dallmayr je synonymom pre produkty a služby vynikajúcej kvality z viac ako 300 letnej tradície. Dallmayr je tiež jednou z najznámejších nemeckých značiek kávy.
Hoci máme miestne korene v Mníchove, pôsobíme po celom svete. Vďaka obchodu s domácimi a medzinárodnými produktmi časom vznikli známe Delikatesy s vlastnou gastronómiou a cateringom. Služba kaviarne a predajných automatov sa vyvinula koncom 50-tych rokov 20. storočia, aby sa dnes stala najväčšou oblasťou obchodnej činnosti spoločnosti. Naše skúsenosti z nás urobili uznávaného partnera v oblasti obchodu, služieb a gastronómie.