Zlaté jablko živý jablkový ocot 700ml, Bio-Las
Kód tovaru: 10639519712
Zlaté jablko živý jablkový ocot 700ml, Bio-Las
Kód tovaru: 10639519712
- Značka: inny (Bio-Las)
- Druh: Jablčný ocot
POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky
POZOR!!! Medzi naše ďalšie aukcie patrí mušľový balzam 3ml:
[⭐⭐⭐⭐⭐] - Balzam - mušľa zelenoústa 3ml Sanct Bernhard - 1.19
⭕ POZOR! Limitovaný produkt - 1 kus na účet!
Złote Jabłuszko, živý jablčný ocot, živé bakteriálne kultúry, nepasterizovaný, nefiltrovaný 700ml, Bio-Las
Natural jablčný ocot sa vyrába kvasením jablčnej dužiny - vyrobenej z mletia celého ovocia - bez použitia kvasníc. Dužina sa zaleje vodou a nechá sa niekoľko alebo niekoľko týždňov v otvorených kadiach, pričom sa okysličí. V tomto čase začína krátke alkoholové kvasenie a následne vďaka mikroskopickým organizmom, hubám a baktériám prechádza do octového kvasenia. Po procese octovej fermentácie sa obsah alkoholu zníži na približne 0,2 %.
- prirodzená fermentácia
- živé bakteriálne kultúry
- aktívne enzýmy
- nepasterizované
- nesírené
- nefiltrované
- Na pitie, do šalátov
Na výrobu používame šťavnaté a aromatické druhy jabĺk ako: šampión, reneta zlatá, reneta sivá, pomarančový koks, Antonówka, malinové jablká, ktoré rastú v našom sade.
Náš ocot vyrobený z celých jabĺk je plnohodnotný, pretože obsahuje všetky zdrav. propagácia prísad z dužiny, šupky, hniezd a samotných semien.
To isté sa nedá povedať o octoch vyrobených len zo štiav alebo odpadu.
Ak sa pridajú siričitany, konzervačné látky alebo umelé antioxidanty k takejto šťave, ťažko povedať o nejakých zdravotných benefitoch takéhoto octu. Vyššie uvedené úpravy zabíjajú to, čo je v octe najcennejšie, t. j. živé kultúry baktérií a enzýmov, a za chuť produktu zostáva zodpovedná len kyselina octová.
Preto sme pri výrobe nášho octu nepoužívajte žiadne siričitany, konzervačné látky, antioxidanty ani farbivá. Ocot sám o sebe je prírodný konzervant, takže stačí použiť túto špecifickú vlastnosť. Navyše, aby sme zachovali všetky zdraviu prospešné vlastnosti nášho octu, nefiltrujeme ho ani nedestilujeme. Preto je prirodzene zakalená, na dne sa usadzuje ovocná usadenina a hore sa tvorí biela zátka (octová matka) alebo suspenzia, čím je ocot hustejší. Aj to dokazuje, že ocot je stále živý a stále aktívne dozrieva. Tieto vlastnosti dokazujú vysokú kvalitu produktu.
Trvanlivosť takéhoto octu je veľmi dlhá, pretože nedôjde k prerušeniu tichého kvasenia, takže ho možno skladovať v uzavretých fľašiach dva roky aj dlhšie, len získa silnejšia vôňa, čírosť a dodatočná chuť.
Jablčný ocot bude len taký dobrý, aká dobrá bude kvalita jabĺk použitých pri výrobe a aký jednoduchý bol samotný výrobný proces!
Prírodné jablčný ocot sa používa vo varení, medicíne a kozmetike už po stáročia.
Začnime kuchyňou. Najčastejšie sa úžasné vlastnosti jablčného octu využívajú na konzervovanie potravín a dochucovanie jedál.
Príklady:
Cvikla v jablčnom octe
Do pohárov dajte 2 kg malej uvarenej a olúpanej červenej repy.
Do každej nádoby pridajte cibuľu, bobkový list, nové korenie a niekoľko horčičných semienok.
Pošta: 1 i Uvarte ½ litra octu s 1 lyžicou soli a 1 lyžičkou cukru.
Ak máme radi menej kyslú cviklu, pridáme aj ½ litra vody. Cviklu v pohároch zalejeme horúcou soľankou. Spin. Pasterizujte 20 minút.
Opečené slede (alebo iné ryby) v octovej marináde.
Vložte niekoľko kúskov pečenej ryby do pohára a preložte ich plátky cibule, papriky a šampiňónov.
Pošta: Uvarte 1 liter octu s ½ polievkovej lyžice soli a ½ polievkovej lyžice cukru, niekoľkými zrnkami nového korenia a dvoma bobkovými listami.
Nalejte rybu do pohára a odložte do druhého dňa
Vinaigre omáčka
½ šálky jablčného octu
4 lyžice ľanového oleja alebo olivového oleja
½ lyžičky akáciového medu
1 lyžička horčice
Štipka soli, štipka kurkumy, štipka chilli
Všetko premiešame a zalejeme šalátom.
Môžete ho dochutiť aj omáčkami a polievkami z jablčného octu.
Ďalšia zaujímavá výhoda živého jablka jablčný ocot je fakt, že dokáže pripraviť jedlo o látky, ktoré nám škodia, ako napríklad lektíny. To sa deje predtrávením produktov v procese podobnom moreniu. Ako využiť túto výhodu? Stredne veľkú zeleninu: mrkvu, zeler, petržlen, paštrnák, kaleráb alebo iné zalejeme živým octom (neprevaríme) a poukladáme do pohárov. Nalejte ½ čajovej lyžičky kôprových semienok a niekoľko strúčikov cesnaku do hornej časti každej nádoby. Potom poháre uzavrieme a necháme 4 dni pri izbovej teplote. Potom ho odložíme do chladného suterénu. Kôprové semienka môžete tiež vynechať a namiesto nich zeleninu posoliť a následne zaliať octom. V pivnici vydržia asi rok. V kuchynia možnosti a využitie jablčného octu sú veľmi všestranné. To isté platí aj pre jeho využitie na zdravotné účely.
Tak pre vaše zdravie!
Prirodzene zrejúce jablká sú bohaté na cenné živiny. Podobne je to aj s jablčným octom. Obsahuje 20 rôznych minerálnych zlúčenín: stopové prvky, t.j. chlór, železo, fosfor, fluór, draslík, vápnik, meď, horčík, sodík, síru, kremík a vitamíny A, B1, B2, B6, C, E, P a betakarotén, ktorý nás chráni pred voľnými radikálmi. Okrem toho jablčný ocot obsahuje aj kyselinu mliečnu, citrónovú, octovú a propiónovú a množstvo enzýmov a aminokyselín, ako aj balastné zložky dôležité pre zdravie, ako je pektín, ktorý zabraňuje usadzovaniu vápnika v stenách tepien a bioflavonoidy, ktorých prítomnosť podporuje lepšie vstrebávanie vitamínov organizmom C. Nezabúdajte, že kyselina octová je nepriateľom všetkých patogénnych baktérií. Nielenže „vyčistí“ žalúdok a črevá, ale aj dezinfikuje, detoxikuje a čistí obličky, močový mechúr a močové cesty.
Vlastnosti:
* Zlepšuje trávenie
* Zabraňuje plynatosti
* Odstraňuje pálenie záhy
* Obnovuje správne pH v žalúdku a celom tele (prekyslený žalúdok je odkyslený telo a naopak, podkyslený žalúdok je prekyslený organizmus )
* Má antiseptické, protizápalové a antibakteriálne vlastnosti
* Poskytuje aktívne tráviace enzýmy
* Poskytuje symbiotické baktérie
* Odstraňuje patologickú črevnú flóru
* Odstraňuje toxíny
* Čistí močový systém
* Čistí usadeniny z ciev a kĺby
* Zmierňuje alergie
* Pomáha vám schudnúť prebytočné kilogramy
Ako teda použiť jablčný ocot?
- Profylakticky na zlepšenie trávenia a vstrebávania živín, ako aj pri plynatosti a poruchách trávenia: 5 minút pred jedlom vypite 2 polievkové lyžice octu zriedeného v ¼ pohára vody.
- V prípade pri pálení záhy pripravte rovnakú zmes a ihneď vypite.
- Ak by sme však mali hnačku a bolesti žalúdka, rozpustite 2 polievkové lyžice octu v 1 pohári vody a vypite po malých dúškoch. Opakujeme niekoľkokrát denne.
- Počas a po antibiotickej liečbe na obnovu črevnej bakteriálnej flóry pijeme 3x denne 2 polievkové lyžice zriedené v ¼ pohára vody – ráno nalačno a pred nasledujúcimi jedlami.
- V prípade žalúdočných vredov alebo erózií začnite s menšou dávkou octu a zároveň hydratujte organizmus vypitím 2 litrov vody s trochou himalájskej alebo kamennej soli deň. Ak pociťujete bolesť pri pití octu, môžete pred vypitím octu vypiť ½ šálky marshmallow macerátu (za studena macerovať 1 polievkovú lyžicu byliniek v 1 šálke studenej vody).
- V lete sú skvelé energetické nápoje: 1 polievková lyžica octu na jeden pohár perlivej alebo neperlivej vody, pridajte list medovky alebo mäty a prípadne trochu medu.
- V prípade uhryznutia, pomliaždeniny alebo opuchu priložte karburátor namočený v octe na zapálené miesto. Zmeňte ho niekoľkokrát denne.
Pri pravidelnom dlhodobom pití jablčného octu zaznamenáme na našom tele množstvo pozitívnych zmien. Žiaľ, hoci má tento produkt široké uplatnenie a pôsobí na mnohé choroby, nie je všeliekom na každú chorobu. Niekedy teda musíte použiť iné prostriedky.
A ako používame jablčný ocot v kozmetike?
- Jeho omladzujúci účinok využívame tým, že pomocou masky zo zriedeného jablčného octu.v pomere 1:1 s vodou a 1 žĺtkom. Zmiešajte a naneste na tvár po dobu 30 minút, potom opláchnite teplou vodou.
- Môžete ho použiť aj zriedený s octom 1:1 s vodou každý deň ako tonikum na umývanie tváre a dekoltu.
- li>
- Zápaly kože, vyrážky je možné umývať aj octom, tentoraz neriedeným.
- Ak máme problém s potením nôh, môžeme si ich niekoľkokrát za rok namočiť do vody s octom a odvarom z prasličky. týždeň.
- V prípade Opláchnite si hlavu vodou a octom, aby ste predišli lupinám.
Toto sú len niektoré z využitia tohto univerzálneho produktu.
Výrobca: Bio-Las
index: OBL1
- VITAJTE V ĎALŠÍCH AUKCIÁCH! li>
Značka | inny (Bio-Las) |
Druh | Jablčný ocot |
PACKETA - výdajné miesto
- Objednávky do 20€ (4,2€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 15 kg a do celkového obvodu balíka 2m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
GLS SR - kuriér
- Objednávky do 20€ (4,9€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 30 kg a do celkového obvodu balíka 3m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
GLS SR - Parcelshop
- Objednávky do 20€ (3,9€ doprava), inak doprava zadarmo.
- Dodanie do 1 pracovného dňa od doručenia na sklad.
- Hmotnosť do 30 kg a do celkového obvodu balíka 3m.
- Pri presiahnutí hmotnosti alebo rozmerov je účtovaná individuálna cena dopravy konzultované so zákazníkom.
PACKETA ČR - výdajné miesto
- Cena dopravy je 2,9 € a do 15 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
GLS ČR - kuriér
- Cena dopravy je 4,9 € a do 30 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
GLS ČR - Parcelshop
- Cena dopravy je 4,9 € a do 30 kg.
- Dodání do 2 pracovních dnů od doručení na náš sklad.
- Individuální doprava není možná.
Vašou objednávkou sa zaoberáme až po prijatí platby na náš účet. Za tovar môžete vopred zaplatiť
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky do 20 €) - 30 % z ceny tovaru + poštovné 3,9 € + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 20 € do 300 €) - 30 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - zálohová platba (objednávky nad 300 €) - 50 % z ceny tovaru + 2,60 € (suma za dobierkovú platbu v rámci SR). Zvyšnú sumu doplatíte pri prevzatí tovaru kuriérovi.
- Platba prevodom - plná čiastka - pri preberaní tovaru neplatíte nič navyše.
Vašu objednávku môžete uhradiť
- PREVODOM NA ÚČET
- VKLADOM NA ÚČET
- POŠTOVOU POUKÁŽKOU
Informácie o účte pre platbu
Meno a priezvisko: Milan Čelko KUPSITO
Slovenská sporiteľňa, a.s.
Tomášikova 48
832 37 Bratislava
IBAN: SK7309000000005224213243
SWIFT / BIC: GIBASKBX<
Pri úhrade je nutné uviesť variabilný symbol = ČÍSLO OBJEDNÁVKY (bez VS nebude možné priradiť platbu k objednávke).
PODOBNÉ PRODUKTY
Hodnotenie obchodu
Zobraziť viac